FOND FUNCIAR

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
FLORIN TGV

FOND FUNCIAR

Post by FLORIN TGV » 23 Jan 2014, 21:34

Buna seara! Bunica mea in anul 1991 potrivit legii 18/1991 a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 0,26 ha, ocazie cu care in baza unei hotarari ale comisiei judetene i s-a recunoscut dreptul de proprietate si i s-a eliberat o adeverinta de proprietate pe care o am in original. Nu i s-a eliberat titlul de proprietate iar in anul 1996 a decedat. Am cerut o opinie primariei depunand o copie a acestei adeverinte ocazie cu care mamei mele, care este unica mostenitoare, i s-a raspuns ca adeverinta de proprietate a fost valabila pana in anul 1994 cand printr-o alta hotarare a comisiei judetene a fost anulata fiind necesara o alta cerere prin care bunica trebuia sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate insa aceasta cerere nu a fost formulata intrucat nimeni nu i-a adus la cunostinta bunicei mele ca prima cerere nu mai este valabila si trebuie sa depuna alta cerere. Cum poate mama mea intra in posesia terenului avand in vedere ca nu se mai poate face alta cerere de reconstituire a dreptului de proprietate intrucat bunica a decedat. Am cerut o opinie de la prefectura/comisia judeteana de fond funciar insa nu a venit raspunsul fiind inca in termenul de 30 zile conform OG 27 legea petitiilor. Dupa parerea mea s-a respectat procedura prealabila de depunere a cererii de reconstituire a dreptului de proprietate si in intervalul 1991 si 1994 nu a fost intocmita documentatia de catre comisia locala spre a fi inaintata la comisia judeteana in vederea avizarii si eliberarii titlului de proprietate. Cum se poate ca in anul 1991 bunicei mele sa i se recunoasca dreptul de proprietate eliberandu-i-se o adeverinta care mentioneaza
prezenta adeverinta atesta dreptul de proprietate asupra suprafetei de teren si este valabila pana la eliberarea titlului de proprietate
iar in anul 1994 sa nu mai fie valabil acest drept? Se poate apela la instanta de judecata eventual printr-o actiune si care ar fi ea si daca da care ar fi sansele de castig? Mama mea nu stie unde ar putea fi acest teren nu are proces verbal de punere in posesie!Va multumesc!

Post Reply