Imobil declarat monument istoric, Iasi - clasare in curs
Imobil declarat monument istoric, Iasi - clasare in curs
Va rog sa imi indicati caile de atac pentru declasare unui imobil, in orasul Iasi, pe care Ministerul Culturii si Cultelor, Directia Patrimoniu, ma informeaza in septembrie 2013 ca ar fi monument istoric tip B. Pe strada pe care se afla imobilul (pe care il detin in urma retrocedarii in 2006) exista si nr. 12 si nr 12-A. Eu am in proprietate imobilul cu nr. 12. In Monitorul Oficial din 2004, relpublicat in 2010, se afla listele imobilelor aflate in Patrimoniu cultural. Acolo figureaza imobilul cu nr. 12-A. Nici un moment nu am fost informata oficial ca imobilul ar fi clasa monument istoric. Cu toate acestea, cerand sa mi se precizeze statutul imobilului pe care il detin in vederea obtineri unui certificat de urbanism, am primit raspuns ca imobilul se afla in listele de patrimoniu si ca printr-o eroare de redactare a fost inscris cu numarul 12-A, eroare ce va fi corectata la viitoare publicare a listelor. Intreband care sunt actele care au stat la baza declasarii imobilului cu numarul 12-A si a clasarii in locul acestuia a imobilului de la numarul 12, raspunsul a fost evaziv. Doresc sa stiu daca este legala actiunea lor, ce sanse sunt si cum se poate lupta cu acest organism administrativ, ce avocati din Iasi, specializati in aceast domeniu, exista. Cu multe multumiri anticipate pentru un raspuns rapid.