reincredintare minor dupa divort de comun acord

Familiei
Post Reply
annie

reincredintare minor dupa divort de comun acord

Post by annie » 09 Jan 2014, 20:11

buna
dupa ce am am avut divort de comun acord prin mediere prin care mi s-a incredintat mie fetita in varsta de 3 ani jumate,fostul sot vrea sa redeschida proces de reincredintare minor dupa o luna de la pronuntarea sentintei de divort care a ramas definitiva in data de 06.01.2014.
mentionez ca pana la momentul actul fostul sot a refuzat sa imi plateasca pensie alimentara,iar acum am primit o instiintare de la avocatul sau in care trebuie sa ai spun adresa sau un nr de cont in care sa trimita pensia alimentara.
in sentinta nu se specifica de cand sa plateasca pensie alimentara,dar dosarul la judecatorie l-am depus in data de 28.10.2013.
Noi suntem despartiti din luna iulie 2013,doar ca adurat mult pana sa ajungem la un comun acord sa depun actele,iar toate taxele le-am platit eu la mediator caci el a refuzat sa-mi dea vreun leu.
dosarul s-a judecat in ludus judetul mures,iar eu acum locuiesc impreuna cu fetita in timisoara,unde am inscris-o la gradinita. avem toate conditiile pt ea caci stam chiar in centru si avem apartament cu 4 camere,are camera ei si nu-i lipseste nimic.
daca el deschide proces pt reincredintare minor la ludus judetul mures,asa cum m-a anuntat avocatul lui, va trebui sa ma duc acolo sau se poate sa cer sa ne judecam aici in timisoara? se poate sa imi ia fetita? in sentinta specifica ca eu sa il anunt cand imi voi schimba domiciliul,ceea ce am si facut,dar mai era mentionat ca dupa divort sa imi stabilesc domiciliul la bunica mea,iar eu mi-am facut direct resedinta pe timisoara impreuna cu fetita caci nu mi-am putut schimba buletinul din cauza unei erori materiale din sentinta unde imi era scris gresit numele avut anterior casatorie. va trebui sa fac o cerere de indreptare a erorii materiale pe care am sa o trimit prin posta recomandata cu confirmare de primire catre judecatoria ludus deoarece nu imi permit sa tot fac naveta timisoara-mures impreuna cu fetita.

annie

Re: reincredintare minor dupa divort de comun acord

Post by annie » 09 Jan 2014, 20:23

mai tin sa precizez ca avea drept de vizita in fiecare weekend,dar acum de sarbatori am fost in timisoara si i-am zis ca suntem plecate si nu i-o pot da. a fost un singur weekend in care nu i-am dat-o si acum ma acuza ca il privez de drepturile parintesti,dar eu nu i-am interzis niciodata sa vada fata chiar daca nu mi-a platit pensie alimentara.
ce ma sfatuiti sa fac?
pot cumva sa il actionez eu in instanta cum ca nu mi-a platit pensia alimentara ca sa nu ma mai dea in judecata pt a-mi lua fata daca s-a oferit acum sa imi plateasca pensia?

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 09 Jan 2014, 20:46

Potrivit NCC, după divorţ, de regulă, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, stabilind locuinta minorului la unul dintre parinti.
Reincredinţarea copilului minor spre creştere şi educare , de la un părinte la celălalt, se dispune numai atunci când se constată că părintele în a cărui îngrijire se află nu-i mai poate asigura condiţiile necesare pentru o dezvoltare corespunzătoare.
Instanța competentă din punct de vedere material și teritorial să judece în primă instanță o cerere privind exercitarea autorității părintești asupra minorului de către un singur părinte, este judecătoria din circumscripția domiciliului minorului.
Pensia de intretinere in favoarea minorului se acorda de la data introducerii actiunii, deoarece acela este momentul din care se considera ca minorul se afla in nevoie, asa ca daca nu veti primi integral pensia de intretinere sau nu o va trimite 2 luni consecutive, puteti formula o plangere penala pentru abandon de familie.

annie

Post by annie » 09 Jan 2014, 21:53

Va multumesc frumos pentru raspuns

annie

Post by annie » 10 Jan 2014, 11:13

sunt cumva obligata sa ai dau adresa unde locuiesc acum cu fetita fostului sot?

Post Reply