Concubinaj cu scantei!

Post Reply
nenothtu

Concubinaj cu scantei!

Post by nenothtu » 21 Dec 2013, 09:44

Buna tuturor,
Stau in concubinaj din 2001 cu tatal celor 2 copii ai mei. S-a pus problema la un moment dat de casatorie dar pentru ca il vedeam si auzeam cum inca mai vorbea cu fosta, am renuntat eu la acest gest.
De atunci stam in concubinaj.
Vreau sa intreb urmatoarele:
- este adevarat sau nu ca as avea eu vreun drept de proprietate asupra tuturor terenurilor si imobilului achizitionat pe numele lui in acest interval de timp? Specific faptul ca financiar nu am dovezi ca am contribuit la constructia casei (materiale de constructii, vopseluri, etc.).
- in ultima perioada relatia s-a deteriorat foarte mult culminand in 2013 cu amenintari repetate din partea lui ca ma da afara din casa in care cresc cei 2 copii ai nostri. In 23 august 2013 mi-a confirmat ca este intr-o alta relatie de concubinaj cu o alta femeie. Nu stiu daca s-a logodit sau nu cu ea, dar am informatia ca i-a cumparat inel si cercei. In tot anul 2013 sub amenintarile lui si de teama, am platit doar eu utilitatile la casa cu toate ca veniturile lui sunt mai mari decat ale mele. Domiciliul meu este pe cartea de identitate aceeasi cu a lui si a copiilor care sunt minori. Vreau sa intreb daca are dreptul sa ma dea afara sau macar sa imi solicite acest lucru? Si sunt eu obligata sa platesc singura cheltuielile cu utilitatile casei? Personal consider ca nu ar trebui sa platesc tot si chiar deloc cheltuielile in conditiile in care casa apare doar pe numele lui (a avut grija de asta el si familia lui!!!) si continua sa foloseasca apa, curent, etc.
- in 18.11.2013, cand iar m-a amenintat ca ma da afara din casa (era ziua mea de nastere!!!), am intrat pe site-ul Politiei Romane si i-am facut sesizare. Ulterior, a fost chemat la sectia de politie si dupa intalnirea cu inspectorul de politie, nitel s-a mai linistit.
Vreau sa stiu daca si in ce conditii ii pot face plangere penala pentru ca bani pentru cresterea si hranirea copiilor nu imi da dar mananca din mancarea pregatita de mine pentru ei.
Mentionez ca vine sporadic acasa. Mai toate noptile presupun ca merge la ea.
Asadar: vreau sa stiu daca are dreptul sa ma dea afara sau nu, si daca sunt obligata eu sa platesc in intregime cheltuielile cu utilitatile casei.
Cum il pot obliga sa-si asume responsabilitatea platii acestor cheltuieli?
Rog ajutor!
Multumesc!

Post Reply