Examen la magistratura februarie 2004

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
a_lex

Examen la magistratura februarie 2004

Post by a_lex » 09 Mar 2004, 23:29

Salutare !
Stie cineva cum a fost la ultimul examen de admitere in magistratura ? S-au dat rezultatele ?

kiya76

Post by kiya76 » 10 Mar 2004, 00:21

Stiu numai ca al 149-lea pe lista generala are nota 7, deci cel putin 200 de locuri(din 350) sunt neocupate!

Panait

Post by Panait » 10 Mar 2004, 11:00

Are cineva subiectele care s-au dat la acest examen?
Va multumesc

Cleopatra

Post by Cleopatra » 10 Mar 2004, 16:26

Maine dimineata ti le pot trimite. Din memorie, subiectele suna cam asa:
drept civil-nulitatea actului juridic, drept procesual civil-continutul hotararii judecatoresti, drept penal-tentativa, drept procesual penal-plangerea prealabila si doua spete.

Cleopatra

Post by Cleopatra » 11 Mar 2004, 12:07

Subiectele din februarie, anul asta, suna asa:
-drept civil: nulitatea actului juridic civil-definitie, clasificare, cauze de nulitate, regim juridic;
-drept procesual civi: continutul hotararii judecatoresti;
-drept penal: tentativa-notiune, modalitati, infractiuni la care tentativa nu e posibila;
-drept procesual penal: plangerea prealabila-cazurile in care se poate face plangere prealabila, organele carora li se adreseaza plangerea; termenul de introducere a plangerii; lipsa nejustificata a partii vatamate; plangerea gresit indreptata.

PS: daca te intereseaza si spete, voi incerca sa le scriu si pe ele.

a_lex

Post by a_lex » 11 Mar 2004, 15:12

Multam pt subiecte.
Daca va intereseaza ,eu pot sa va spun ca au intrat 113 . E bine,zic eu,fata de 4...Pa !

a_lex

Post by a_lex » 11 Mar 2004, 15:15

Multam pentru subiecte.
Eu pot sa va anunt ca au intrat 113. E ceva , fata de 4 , cati au intrat in noiembrie...Daca mai are cineva noutati sa ni le spuna si noua. Pa !

Panait

Post by Panait » 11 Mar 2004, 15:43

Multumesc pentru subiecte.
As vrea sa vad si spetele daca le ai.

Napoleon

Post by Napoleon » 15 Mar 2004, 14:58

Nu pare extrem de dificil examenul asta din februarie. Regret totusi renuntarea la sistemul grila. Stie cineva cand va avea loc urmatorul examen?

Panait

Post by Panait » 16 Mar 2004, 10:02

Probabil la sf lui august

oanna

Post by oanna » 16 Mar 2004, 12:39

Salutare!
Ma poate ajuta cineva cu bibliografia ceruta pentru examenul la Magistratura? Merci! 8O

Napoleon

Post by Napoleon » 16 Mar 2004, 12:41

Multumesc, Panait! :)

Zic eu ca pentru o persoana care s-ar apuca de invatat in mod temeinic de la inceputul lui aprilie, fara a-si neglija totusi responsabilitatile de la actualul loc de munca, cu 99% stiinta de carte si 1% inspiratie, n-ar constitui un prag de netrecut. Voi ce spuneti? 8O (intreb cu precadere pe cei care au deja experienta unei tentative de admitere la INM).

oanna

Post by oanna » 16 Mar 2004, 12:41

Salutare!
Ma poate ajuta cineva cu bibliografia ceruta pentru examenul la Magistratura? Merci! 8O

Napoleon

Post by Napoleon » 16 Mar 2004, 12:55

Cleopatra wrote:Subiectele din februarie, anul asta, suna asa:
-drept civil: nulitatea actului juridic civil-definitie, clasificare, cauze de nulitate, regim juridic;
-drept procesual civi: continutul hotararii judecatoresti;
-drept penal: tentativa-notiune, modalitati, infractiuni la care tentativa nu e posibila;
-drept procesual penal: plangerea prealabila-cazurile in care se poate face plangere prealabila, organele carora li se adreseaza plangerea; termenul de introducere a plangerii; lipsa nejustificata a partii vatamate; plangerea gresit indreptata.

PS: daca te intereseaza si spete, voi incerca sa le scriu si pe ele.
-------------------

Stiu ca ceea ce iti voi cere inseamna un efort foarte mare pentru tine! dar sper sa-ti intorc serviciul (doar fac public acest lucru, nu?!).... Spetele acestea sunt cel putin interesante pentru marea majoritate a celor care acceseaza acest forum... si pentru mine... Crezi ca... daca vrei... daca poti... sa ni le dai si noua.... Sarunmana!

Cleopatra

Post by Cleopatra » 17 Mar 2004, 13:45

Scuze pentru intarziere, am mai avut niste tentative dar.....nu conteaza.
Uite care sunt spetele.

Speta civil:
in baza unui inscris sub semnatura privata intitulat "vanzare-cumparare", A a intrat in folosinta terenului, platind lui B, proprietarul terenului, pretul convenit de parti.
Ulterior, B a vandut acelasi teren lui C, prin inscris autentic.
Incunostiintat despre aceasta, A a introdus actiune in instanta impotriva lui C, prin care a solicitat desfiintarea contractului de vanzare-cumparare incheiat intre B si C, motivand ca el este proprietarul terenului, dobandit prin cumparare.
La primul termen de judecata, paratul C a depus intampinare, prin care s-a opus admiterii actiunii.
La urmatorul termen de judecata, paratul a formulat cerere de chemare in garantie a lui B, solicitand ca in cazul in care ar cadea in pretentii, acesta sa il despagubeasca.
Reclamantul, prin memoriul depus, a invocat exceptia tardivitatii introducerii cererii de chemare in garantie.
Ce solutie va da instanta privind cererea reclamantului si cererea de chemare in garantie introdusa de parat.
Argumentati solutia si indicati temeiul de drept al pretentiei formulate prin cererea de chemare in garantie.

Va urma :)

Post Reply