Am avut un contract de leasing in 2008, in 2010 am reziliat contractul si am predat masina pe proces verbal. Contractul de leasing l-am reziliat din cauze financiare. M-am trezit cu o somatie de plata in valoare de 10 520 euro, adica sa platesc din nou masina cu toate ca am platit doi ani de leasing plus avansul de 1000 euro la inceput.
Ce pot sa fac eu in situatia asta?
Executare silita leasing
Re: Executare silita leasing
Pai nu mai poti face nimic acum, deja ai facut cum nu se putea mai rau. Macar spune-le si tu altora ca sa nu mai pateasca acelasi lucru, faptul ca daca reziliezi un contract de leasing trebuie sa dai inapoi si masina si toata suma contractului. Daca intrebai un avocat iti spunea de la inceput si probabil scrie si in contract.
Re: Executare silita leasing
Buna seara.sofitel wrote:Am avut un contract de leasing in 2008, in 2010 am reziliat contractul si am predat masina pe proces verbal. Contractul de leasing l-am reziliat din cauze financiare. M-am trezit cu o somatie de plata in valoare de 10 520 euro, adica sa platesc din nou masina cu toate ca am platit doi ani de leasing plus avansul de 1000 euro la inceput.
Ce pot sa fac eu in situatia asta?
Am fost in aceasta situatie.Am solicitat firmei de leasing sa-mi comunice care este starea bunului la data somatiei iar daca s-a vandut sa-mi comunice pretul, documentul de vanzare, raportul de evaluare. Mi s-a comunicat ca autoturismul s-a vandut, la un pret derizoriu-Nissan Tida 2008, pret achizitie 15.000eur,11.000 km la predare in 2010, stare exceptionala-4500 eur.-dar s-a scazut din suma pretinsa initial.Ulterior am facut angajament de plata pentru suma ramasa din care s-au dedus si penalitatile initiale, am achitat cheltuieli de judecata si totul s-a incheiat.Am facut aceeasi greseala in sensul ca am predat masina si nu am cedat contractul chiar daca pierdeam avansul si ratele achitate 2 ani.