am un copil si vreu sa il trec pe numele meu de familie

Familiei
Post Reply
Guest

am un copil si vreu sa il trec pe numele meu de familie

Post by Guest » 24 Nov 2013, 17:13

buna ziua ma numesc valeriu si am o problema am un baietel de un an si noua luni cu o domnisioara cu care nu sunt casatorit dar eram in concubinaj pana acum 3 luni
copilul cand sa nascut a fost recunoscut de mine si sunt trecut la tata pe certificatul de nastere dar are numele de familie al mamei si asi vrea sa il trec pe numele meu de familie
tin sa precizez caci copilul este la mine un ingrijire pentru ca mama lui a plecat in italia si nu o intereseaza de nimic asa ca vreu sa imi trec copilul pe numele meu de familie si daca se poate ia sa nu mai aiba nici un drep la copil
va multumesc anticipat

Silviu

Re: am un copil si vreu sa il trec pe numele meu de familie

Post by Silviu » 25 Nov 2013, 18:47

Mergeti la primarie, la starea civila. Va vor indruma acolo cu privire la pasii necesari in scimbarea numelui. Decaderea mamei din drepturile parintesti se face numai in conditiile prevazute de noul cod civil:

Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti
Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Post Reply