In urma unei plangeri depuse de fostul angajator, socrul meu a primit pana acum trei invitatii la sectia de politie pentru a da declaratii in faza premergatoare inceperii urmaririi penale. Nelamurirea mea este :
Exista legislatie care guverneaza procedura de invitare ? Pentru citatie in cursul urmaririi penale, e clar, art 176 CPP, in schimb pentru invitatie, nu am gasit nimic, decat sanctiuni pentru neprezentare prevazute in 61/1991. Sai ca sa simplific si mai mult intrebarea, te pot invita telefonic sau prin fituici in fiecare zi, fara sa specifice calitatea, dosarul, etc, doar pentru ca neprezentarea este sanctionata prin lege, dar procedura de invitare nu este clar stabilita ?
Invitatie versus citatie
Re: Invitatie versus citatie
Da, pot. Dvs. de fapt ce anume doriti, sa nu se prezinte deloc? Daca nu se prezinta la sectie or sa se prezinte sectia la dvs pentru a lua o declaratie. Dumnealor sunt obligati sa faca cercetari in urma unei plangeri.
Practic socrul dvs nu va da declaratie in vreo calitate prevazuta de cod, ci va exprima o parere cu privire la acuzatia ce i se aduce.
Practic socrul dvs nu va da declaratie in vreo calitate prevazuta de cod, ci va exprima o parere cu privire la acuzatia ce i se aduce.