Buna seara. In 2008, cineva a facut frauda pe numele tatalui meu, a obtinut un credit in cuantum de 3.380 lei la IFN S.A. cu care si-a cumparat o unitate PC. Acel cineva spunea ca lucreaza ca agent de paza si a si dus adeverinta de salariat, tata fiind pensionat medical din 29.07.1995. Tot in 2008 tata a depus o plangere, iar in 2013 prin mai am primit o solutie pe care nu am inteles-o nici acum \"1. Neinceperea urmarii penale fata de AN, sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 215, alin. 1, 23, art. 290 si art. 291 C.p\" lucrul asta nu-l inteleg, nu inteleg la ce se refera, il obliga pe tata la plata acelei creante facute de un necunoscut ? Mentionez ca organele au solicitat din partea IFN si firmei de recuperari detalii despre credit si nu au fost date. Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati, nu stiu ce sa mai cred/fac.
Mentionez ca pe data de 31.12.2012 tatal meu a decedat. Mai adaug ca cei de la firma de recuperare au trimis frecvent scrisori cu amenintari, ba chiar au si venit odata la usa acasa sa ii spuna tatalui meu sa plateasca, dar tata, practic nu avea de ce sa plateasca atat timp cat nu a beneficiat de banii respectivi. Ce pot face ?
Credit obtinut prin frauda - datorie ciudata
Re: Credit obtinut prin frauda - datorie ciudata
Salut amice.
Stai parcat, nu pățești niiiimic. Mai exact, "nimic" cu patru "i".
Nu sunt avocat dar îți garantez că recuperatorii au 0 șanse de a face ceva.
Maică-mea a trecut prin ceva similar, actuala prietenă la fel, bagă-ți picioarele, pentru că singurul lucru pe care îl pot face este să îți trimită scrisori.
Partea a doua:
Este ilegal să apară la ușa ta. Este ilegal să te contacteze telefonic. Tu, pentru a te asigura că nu te vor mai deranja cu altceva în afară de scrisori, trimite-le o scrisoare prin care ceri să te scoată din baza lor de date, deoarece datele tale confidențiale (adresă, telefon, etc), pentru a fi prelurate, este necesar acordul tău.
Menționează că dacă mai apare vreun rechin la ușa ta, depui plângere la poliție. Dacă apare, sună la 112 și ține-l de vorbă, la ușă, pâna apare poliția.
Sfatul meu? După cum am mai spus, stai parcat, ești bulletproof.
Stai parcat, nu pățești niiiimic. Mai exact, "nimic" cu patru "i".
Nu sunt avocat dar îți garantez că recuperatorii au 0 șanse de a face ceva.
Maică-mea a trecut prin ceva similar, actuala prietenă la fel, bagă-ți picioarele, pentru că singurul lucru pe care îl pot face este să îți trimită scrisori.
Partea a doua:
Este ilegal să apară la ușa ta. Este ilegal să te contacteze telefonic. Tu, pentru a te asigura că nu te vor mai deranja cu altceva în afară de scrisori, trimite-le o scrisoare prin care ceri să te scoată din baza lor de date, deoarece datele tale confidențiale (adresă, telefon, etc), pentru a fi prelurate, este necesar acordul tău.
Menționează că dacă mai apare vreun rechin la ușa ta, depui plângere la poliție. Dacă apare, sună la 112 și ține-l de vorbă, la ușă, pâna apare poliția.
Sfatul meu? După cum am mai spus, stai parcat, ești bulletproof.
Re: Credit obtinut prin frauda - datorie ciudata
Sunt constient de asta, dar eram interesat ca nu inteleg solutia data de judecatori. Au mai mentionat acolo principiul in dubio pro reo, adica prezumtia de nevinovatie, adica la modul ca ala care a facut credit scapa nevinovat chiar daca e autor necunoscut din lipsa de probe. Dar tata, iese vinovat din chestia asta ? Precizez ca procesul nu e cu firma recuperatoare este doar o plangere facuta de tata...