vreau sa divortez

Familiei
Post Reply
privat

vreau sa divortez

Post by privat » 05 Nov 2013, 15:32

Vreau sa divortez!mtivul nu cred ca intereseaza pe nimeni...as avea doar o intrebare daca suntem cetateni romani amandoi ,se poate sa divortam in germania. as dori sa stiu pt ca muncim am2. si nu stiu daca avem destul timp la dispizitie pt a merge in ro pt divort. ma poate ajuta cineva cu un raspuns...daca crezi ca ma poti ajuta cu un raspuns eficient te rog sa imi scri...dar daca nu poti intelege problema cuiva te rog sa nu te bagi!!' am scris asta deoarece am vazut ff multe comentarii rautacioase. eu am invatat in viata ca daca un om este ranit si nul poti ajuta...sa incerci sal lasi in pace ca ajut Mai mult decat sai apesi pe rana

Silviu

Re: vreau sa divortez

Post by Silviu » 05 Nov 2013, 16:38

Va salut. Informatii cu privire la problema dvs. pot fi gasite pe site-ul http://bonn.mae.ro/node/419

Reglementări europene de dreptul familiei prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 2201/2003
1. Divorţul, separarea de drept şi anularea căsătoriei

a) Instanţa judecătorească competentă

Un cetăţean român poate adresa o cerere de divorţ, separare de drept sau anulare a căsătoriei instanţelor judecătoreşti din R. F. Germania în următoarele cazuri:
deţine şi cetăţenia germană;
soţia sau soţul deţine cetăţenia germană;
are domiciliul stabil sau rezidenţa înregistrată în R. F. Germania;
soţia sau soţul are domiciliul stabil sau rezidenţa înregistră în R. F. Germania.

b) Recunoaşterea şi executarea hotărârii judecătoreşti

Hotărârea judecătorească germană de divorţ, separare de drept sau anulare a căsătoriei este recunoscută şi executorie în România sau alt stat membru al UE fară să fie necesară o procedură judiciară.

Divorţul, separarea de drept şi anularea căsătoriei trebuie înregistrate în registrul românesc de căsătorii.

Post Reply