Buna ziua.
Sunt functionar public in cadrul unei institutii publice.In anul 2012 in urma reorganizarii institutiei publice am fost promovata in functia de sef serviciu . In conditii identice (concurs de promovare desi pe dispozitia emisa este mentionat art care prevad concurs de recrutare) un alt functionar public a fost promovat in sef birou. Salariu a fost stabilit astfel: - in cazul sef serviciu conform art 13 din Legea 283/2011, care prevede ca "In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010", desi nivelul de salarizare in plata pentru toate functiile de conducere similare de sef serviciu din institutia publica in care sunt incadrata este cel corespunzator treptei 1 de salarizare , iar in cazul sef birou salarizarea s-a facut conform treptei 1 de salarizare; Pentru cele doua functii prevederile au fost aproibate la nivel treptei 1 de salarizare.
Nu am depus contestatie in termen conform prevederilor legale. In iulie 2013 in urma constatarii stabilirii diferentiate a salariilor am solicitat reanalizarea incadrarii mele. In raspunsul primit temeiul legal invocat a fost urm : in urma admiterii concursului org de ANFP salarizarea s-a facut potrivit art 13 din Legea nr 283/2011, adica "In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010".
Este normal sa fie stabilit diferentiat salariul de baza in cazul promovarilor in conditii identice pentru doua functii de conducere unul pentru sef serviciu pe treapta 3 de salarizare, desi toate functiile similare aflate in plata sa fie incadrate pe treapta 1 de salarizare , iar sef birou sa fie incadrat pe treapta 1 de salarizare, iar fondurile bugetate aprobate au fost pentru ambele functii conform treptei 1 de salarizare? Cum trebuia stabilit salariu de incadrare. Ce se poate face tinind cont de tardivitatea cazului. Va multumesc!
Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7 ... z2icoldmCV
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Drepturi Salariale