Despre Cod Penal , proceduri si practica
Despre Cod Penal , proceduri si practica
Buna ziua ! La data de 22 mai 2012 am fost retinut si ulterior, dupa trecerea a 24 de ore ,arestat pentru comiterea a 3 ( trei ) infractiuni prevazute de art. 215 c.p.. A inceput cercetarea mea pentru savarsirea tuturor celor 3 infractiuni ( 3 dosare ).Concurs de infractiuni. Le voi numi Fapta nr. 1 ( F 1 ), Fapta nr. 2 ( F 2 ) si Fapta nr. 3 ( F 3 ). Pentru F 2 am fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de 1 an si 10 luni inchisoare, din care am executat 1 an / 4 luni si 20 de zile, fiind pus in libertate conditionata la data de 12 octombrie 2013. Pentru F 3 , la data de 16.05.2013 , prin Ordonanta emisa de Parchetul de pe langa judecatorie, am primit S.U.P.( cercetarea mea a avut loc dupa ce fusesem condamnat definitiv pentru F 1 , aflandu-ma in executarea pedepsei ). La data de 22 octombrie 2013 ( la 10 zile dupa ce am fost pus in libertate conditionata ), sunt chemat la organul care inca efectueaza cercetarea penala privind F 3 pentru "completarea declaratiilor ", in vederea inaintarii dosarului catre Parchet. Intrebare 1 : avand in vedere faptul ca am primit o data S.U.P., mai pot beneficia inca o data de scoaterea de sub urmarire penala ? ( Faptele sunt la " indigo " , in oglinda , precum si recunoasterea acestora : art. 320 indice 1, acoperirea integrala a prejudiciului reclamat, cooperare cu organele de ancheta, concurs real de infractiuni, e.t.c. ). Intrebare 2 : comisarul care conduce ancheta poate prezenta Parchetului dosarul cauzei inainte ca eu sa platesc prejudiciul reclamat - am declarat faptul ( inca din momentul retinerii mele , la data de 22 mai 2012 ) ca sunt gata sa acopar integral acest prejudiciu , dar persoana pagubita este cetatean strain, locuieste in alta tara si am inteles ( sau asa a lasat sa se inteleaga anchetatorul ) ca exista o problema de comunicare ? Intrebare 3 : la ce sa ma astept ? Cu multumiri anticipate, I.Dinu
Re: Despre Cod Penal , proceduri si practica
1. Daca s-a dat SUP si totusi inca este deschis dosarul sa inteleg ca a fost trimis inapoi la procurori de catre instanta?? In cazul asta trebuiesc acoperite anumite aspecte conform dispozitiilor judecatorului. Apoi depinde de procuror.
2. Da, poate sa inainteze dosarul. Faceti suma disponibila prin executor, sau alta modalitate catre cel ce locuieste in strainatate. Faceti rost de adresa sau consultati un avocat roman care are practica si in tara respectiva. Sunt destui.
3. In functie de dosarul UP procurorul va decide daca este sau nu cazul sa va trimita in judecata. In ambele cazuri cunoasteti procedurile deja, sunteti trecut odata prin ele.
2. Da, poate sa inainteze dosarul. Faceti suma disponibila prin executor, sau alta modalitate catre cel ce locuieste in strainatate. Faceti rost de adresa sau consultati un avocat roman care are practica si in tara respectiva. Sunt destui.
3. In functie de dosarul UP procurorul va decide daca este sau nu cazul sa va trimita in judecata. In ambele cazuri cunoasteti procedurile deja, sunteti trecut odata prin ele.