Salve Wittmann, ti-as fi recunoscator daca m-ai putea ajuta cu niste sfaturi legat de penal *este vb.de o amica de familie*
Situatia sta asa: Dupa despartirea in fapt a partilor - de retinut ca accidentarea lui s-a produs in casa, inainte cu citeva zile de despartire (beat fiind s-a impidecat si a cazut pe mina), EL scoate certficat medical plin de contradictii: echimozele pretinse a fi fost cauzate de sotie erau nbrun violacee, deci medical "in curs de vindecare" si primeste 9 zile ingrijiri medicale. La punctul 2 din cert. medico legal - mina aflata in atela gipsata ptr. care ortopedul - cu 8 zile in urma ! daduse 45 zile ingrijiri medicale, se specifica (datorita unei noi radiografii facute ptr. obtinerii certif. medico legal cu pricina ca nfractura este veche, in curs de tasaren si I se dau tot 45 zile ingrijiri medicale !
1. Este legal sa fie trecute zilele de ingrijire medicala (date de ortoped cu o saptamina inainte) in cert. medico legal ?In fapt, cele 45 zile reprezentau perioada cit trebuia sa aiba mina in atela gipsata !
Ea intenteaza actiunea de divort.Intre timp, EL ii face plingere ptr. vatamare corporala si in declaratia data la politie se constituie parte civila cu suma de 50 milioane.
2.(Cit de legala este constituirea lui ca parte civila, din moment ce dosarul nu este pe rol, ci in faza de cercetare ?
De fapt, nSubstratuln acestei plingeri penale ptr. vatamare corporala este altul: acum un an sotia (ex acum) fusese oprita de organele de politie in timp ce conducea autoturismul cu o imbibatie peste limita legala (veneau de la un party amindoi, dar ea conducea).I s-au recoltat probe biologice, a urmat procesul (ea nu a avut antecedente), a fost condamnata la un an cu suspendare. Ex-ul stie ce I s-ar poate intimpla - inca nu se implinise UN AN de la sentinta ramasa definitiva prin neapelare - si din rautate, razbunare ptr. divortul intentat de ea si dus pina la capat, i-a facut plingerea penala. A Amenintat-o ca nu va avea scrupule si se va folosi de martori mincinosi ! Plus ca va uza cit va putea de acel certificat plin de neconcordante.
3. Cum ? poate ea sa contracareze presupusul proces ? Nu are decit 3 persoane la care ex-ul le-a relatat personal cum a cazut (tipul avea probleme grave cu alcoolul, nu era la prima intimplare de acest gen).
Multumesc mult :)
Lucas
**** trebuie sa iti mai precizez ca statura ei este miniona (aspect scos in evidenta la divort si de avocatul ei) pe cind el este _ comparativ cu ea - colos ! (ea undeva la 58 kg si 1,60, el la 95,98 kg si 1,85)
Ptr. Wittmann
Mama, ce familie model...
1. Orice nemultumire legata de veridicitatea celor consemnate poate fi rezolvata printr-o expertiza medico-legala. Problema e ca, neavand un proces penal pe rol, nu ai "unde" sa ceri acest lucru.
2. Constituirea de parte civila se poate face si in faza de urmarire penala (nu ai precizat daca dosarul in in faza de urmarire penala sau se fac doar cercetari - iar actele astea premergatoare.....
)
3. Spui ca sotia "Nu are decit 3 persoane la care ex-ul le-a relatat personal cum a cazut". Ti se par putine? Mie mi se pare ca e suficient. Iar problema e: cate persoane are el, care sa spuna ca a fost batut de sotie?

1. Orice nemultumire legata de veridicitatea celor consemnate poate fi rezolvata printr-o expertiza medico-legala. Problema e ca, neavand un proces penal pe rol, nu ai "unde" sa ceri acest lucru.
2. Constituirea de parte civila se poate face si in faza de urmarire penala (nu ai precizat daca dosarul in in faza de urmarire penala sau se fac doar cercetari - iar actele astea premergatoare.....

3. Spui ca sotia "Nu are decit 3 persoane la care ex-ul le-a relatat personal cum a cazut". Ti se par putine? Mie mi se pare ca e suficient. Iar problema e: cate persoane are el, care sa spuna ca a fost batut de sotie?
Salve si multumesc Wittmann :)
Ma simt dator sa iti spun ca stiu adresa aceasta de la un amic bun, jurist. Tot el mi te-a indicat :)Acum:
//ai dreptate...atit sotia mea cit si eu ne-am exprimat indoieli lagate de acest mariaj, dar....nu am fost ascultati ! Oricum, imi pare incorect ca tipul, uzind de functia si de banii multi pe care ii are, sa faca asa ceva cu o femeie lipsita de aparare, doar ptr. ca stie care e situatia :(
nnnNu exista proces penal pe ROL, cu toate ca avocatul lui la divort a avut TUPEUL sa spuna asta, iar avocatul EI a sarit si a intrebat: DOVEZI ???? (la care ala a tacut). Cum ?? mai poate sa ceara EA expertiza medico legala cind presupusele lui echimoze erau VECHI chiar la data solicitarii cert. medico legal de catre el ?
2. Constituirea de parte civila se poate face si in faza de urmarire penala (nu ai precizat daca dosarul in in faza de urmarire penala sau se fac doar cercetari - iar actele astea premergatoare..... )
///Nici ea nu stie daca e in faza de UP ! Sigur este ca de la inceputul lunii martie (nu stiu data exact) de cind a fost chemata la sectia de politie de un AGENT ca sa dea declartie, nu stie nimic ! Nici macar daca s-a dispus NUP (sau invers).
1. Poate sa afle acest lucru ? ca tensiunea in care traieste e ....inumana. (Iti pot da un indiciu cu care incercam sa o scoatem din pasele negre pe amica nostra: agentul cu pricina i-a lasat pe masa TOT dosarul, incluisv declaratia data de EX, martori (fiica din I casatorie pe care a incercat EL sa o aduca si la divort iar EA nu a acceptat) + un coleg de job de-a lui (amic de pahar) care va zice ca si la divort nstiu din spusele lui si am vazut vinataile !)
2. Crezi ca agentul a lasat din NEGLIJENTA dosarul pe masa (apoi a plecat din birou). MAi tren sa iti spun ca atunci cind a vazut-o pe ....presupusa inculpata, a spus ndoamna, pina sa va vad, ma temeam ca o sa ma bateti !n
///Saraca !! EI i se par putine, e declaratia unor martori contra martorilor lui mincionosi dar, MA ALES a act5ului medical ! EA a scris in declaratia data la sectia de politie CUM s-a petrecut incidentul, inclusiv caderea lui, incluisiv faptul ca NU ERAU IN LOCUINTA alte persoane in afara de ea, fiul ei si el.LA divort, avocatul EI a scos in evidenta faptul ca nu era la prima intimplare de acest gen. Dar EL a amenintat-o cu martori mincinosi, si flutura ca un stindard acel certificat.
LA voi pe site citeam ca nnu de JUSTITIE tren sa ne temem, ci de JUDECATORIn, iar EL sa nu uitam , are BANII pe care ea nu ii are.
(O cunoastem de cel putin 20 de ani. A trecut prin multe greutati, si-a crescut singura ! un copil de la 2 ani. Acest individ cu evidente carente de caracter incearca acum sa o faca knok out. De asta incercam sa o ajutam cit putem (ea este out la computer, si nici cu banii nu sta roz ca sa mearga la un avocat strong). Fa pustiul asta de bine Wittmann si ajut-o cu sfaturile tale !, personal cred ca binele facut - mai ales dezinteresat - ti se rasplateste cumva, cindva...
Multumiri :)
lucas
*** am sa revin miine cu alta relatare, si la asta sfatul tau er fi nemaipomenit (e legat de subiect)
//ai dreptate...atit sotia mea cit si eu ne-am exprimat indoieli lagate de acest mariaj, dar....nu am fost ascultati ! Oricum, imi pare incorect ca tipul, uzind de functia si de banii multi pe care ii are, sa faca asa ceva cu o femeie lipsita de aparare, doar ptr. ca stie care e situatia :(
nnnNu exista proces penal pe ROL, cu toate ca avocatul lui la divort a avut TUPEUL sa spuna asta, iar avocatul EI a sarit si a intrebat: DOVEZI ???? (la care ala a tacut). Cum ?? mai poate sa ceara EA expertiza medico legala cind presupusele lui echimoze erau VECHI chiar la data solicitarii cert. medico legal de catre el ?
2. Constituirea de parte civila se poate face si in faza de urmarire penala (nu ai precizat daca dosarul in in faza de urmarire penala sau se fac doar cercetari - iar actele astea premergatoare..... )
///Nici ea nu stie daca e in faza de UP ! Sigur este ca de la inceputul lunii martie (nu stiu data exact) de cind a fost chemata la sectia de politie de un AGENT ca sa dea declartie, nu stie nimic ! Nici macar daca s-a dispus NUP (sau invers).
1. Poate sa afle acest lucru ? ca tensiunea in care traieste e ....inumana. (Iti pot da un indiciu cu care incercam sa o scoatem din pasele negre pe amica nostra: agentul cu pricina i-a lasat pe masa TOT dosarul, incluisv declaratia data de EX, martori (fiica din I casatorie pe care a incercat EL sa o aduca si la divort iar EA nu a acceptat) + un coleg de job de-a lui (amic de pahar) care va zice ca si la divort nstiu din spusele lui si am vazut vinataile !)
2. Crezi ca agentul a lasat din NEGLIJENTA dosarul pe masa (apoi a plecat din birou). MAi tren sa iti spun ca atunci cind a vazut-o pe ....presupusa inculpata, a spus ndoamna, pina sa va vad, ma temeam ca o sa ma bateti !n
///Saraca !! EI i se par putine, e declaratia unor martori contra martorilor lui mincionosi dar, MA ALES a act5ului medical ! EA a scris in declaratia data la sectia de politie CUM s-a petrecut incidentul, inclusiv caderea lui, incluisiv faptul ca NU ERAU IN LOCUINTA alte persoane in afara de ea, fiul ei si el.LA divort, avocatul EI a scos in evidenta faptul ca nu era la prima intimplare de acest gen. Dar EL a amenintat-o cu martori mincinosi, si flutura ca un stindard acel certificat.
LA voi pe site citeam ca nnu de JUSTITIE tren sa ne temem, ci de JUDECATORIn, iar EL sa nu uitam , are BANII pe care ea nu ii are.
(O cunoastem de cel putin 20 de ani. A trecut prin multe greutati, si-a crescut singura ! un copil de la 2 ani. Acest individ cu evidente carente de caracter incearca acum sa o faca knok out. De asta incercam sa o ajutam cit putem (ea este out la computer, si nici cu banii nu sta roz ca sa mearga la un avocat strong). Fa pustiul asta de bine Wittmann si ajut-o cu sfaturile tale !, personal cred ca binele facut - mai ales dezinteresat - ti se rasplateste cumva, cindva...
Multumiri :)
lucas
*** am sa revin miine cu alta relatare, si la asta sfatul tau er fi nemaipomenit (e legat de subiect)
Din moment ce omul care pretinde ca a fost batut de nevasta a relatat unor persoane cum s-a intamplat de fapt, cere neaparat ca respectivele persoane sa fie chemate ca martori. "stindardul" la care te refereai nu face decat sa dovedeasca existenta unor rani nu si modul in care ele au fost produse. Nu ai de ce sa te apuci sa ceri o expertiza medicala. In asemenea situatii se tine seama si de imprejurarea concreta ca femeia nu era capabila sa comita fapta avand in vedere diferentele de ordin fizic dintre ea si victima. Din punct de vedere criminalistic si medico-legal se poate stabili obiectul cu care au fost produse ranile, pozitia in care se afla victima si "atacatorul" (daca se stabileste ca a existat un atacator). Asemenea probe stiintifice nu pot fi rasturnate nici cu 1000 de martori mincinosi. Ata cel putin in teorie. Oricum infractiunea este susceptibila de atac pana in fata Curtii de Apel. In eventualitatea in care exista indicii ca magistratii pot fi influentati in hotararea lor, cere stramutarea cauzei. Eu am vazut hotarari date la comanda. Is atata de naspa motivate ca intra in extaz si un student de anun II (bucuros ca exista judecatori cu cunostinte mai slabe ca ale lui). Asemenea hotarari nu tin la un recurs in anulare pe care il soliciti procurorului general al Romaniei. Alta chestie, poti sa faci tu recurs in anulare si sa il semnezi singur si in momentul in care ti se respinge ca inadmisibil sa ataci in contencios constitutional reglementarea din codul de procedura.
Astea is chestii privite intr-un viitor posibil, nu de actualitate. Daca chiar voia respectivul sa faca plangere o facea demult, nu "flutura stindarde". Sa stea d-na linistita, chiar daca face langere, nu are cum sa castige. Cred ca si el stie asta si urmareste numai s-o intimideze pe femeia aia.
Sa ne mai zici ce s-a ma intamplat.
Astea is chestii privite intr-un viitor posibil, nu de actualitate. Daca chiar voia respectivul sa faca plangere o facea demult, nu "flutura stindarde". Sa stea d-na linistita, chiar daca face langere, nu are cum sa castige. Cred ca si el stie asta si urmareste numai s-o intimideze pe femeia aia.
Sa ne mai zici ce s-a ma intamplat.