Buna ziua,
situatia este urmatoarea.
Tatal meu a cumparat in 1966 de la bunicul meu si alte rude un teren. In 1966 tatal meu a facut dezmembrarea si a construit zidul despartitor.
Intre timp partea rudelor mele a fost cumparata de alt individ, cu care au inceput problemele.
A daramat zidul despatitor, care se afla pe proprietate mea. Zidul era de 46 cm, acum este de 13 cm spre proprietatea mea. Ceea ce inseamna ca a castigat 30 cm de teren. Aceasta se vede, fiindca a ramas libera fundatia de 30cm spre proprietatea lui.
Am anuntat Politia dar acestia nu au avut bunavointa sa vina la fata locului. Dupa ce am informat Inspectoratul de Politie, politistii au venit o saptamana mai tarziu si au facut proces verbal.
De asemenea cei de la Primarie nu au avut intentia sa vina la fata locului. Deabia dupa ce am facut plangere la Inspectortul de constructie individul a primit o amenda si s-a stabilit oprirea lucrarilor. Ceea ce nu s-a intamplat.
Intre timp individul a ridicat exact pe zidul despartitor(pe hotar) o mansarda si a schimbat functiunea in sediu de firma.
Am facut chemarea in judecata cu scopul ca individul sa restabileasca situatia antecedenta.
Intre timp individul a primit de la Primaria autorizatia de constructie, chiar daca in certificatul de urbanism este cerut acordul vecinilor, pe care nu il are.
(Judecatoarea a dispus ca trebuie sa imi prezinte autorizatia si expertiza).
Problema este, ca in planul lui de amplasament zidul despartitor figureaza in limita lui de proprietate. Si si-a luat si stampila de la OPCI (nu inteleg ce inseamna).
Cert este ca zidul despartitor este construit in directia cu zidul dintre mansarda lui si grajdul meu, iar si acest zid de 60 cm figureaza ca proprietatea lui. Ma intreb daca este posibil, deoarece credeam ca zidurile dintre costructii sunt comune. Iar din planul de dezmembrare din 1966 se vede la linia trece prin zid.
1) Ce sanse ar avea sa cer anularea autorizatiei de constructie? Stie careva cum s-au terminat cazuri asemanatoare?
2) Are vrun sens sa intru intr-un proces din cauza acestui zid si intabularile false la CF? Cum stau sansele?
Va multumesc.
Anularea autorizatiei de constructii
Re: Anularea autorizatiei de constructii
Pai daca ati facut actiune in instanta, probabil ca acestea sunt capete de cerere. Aveti sanse si la una si la alta. Pana la urma, ce doriti dvs? Sa refaca zidul?