REFUZUL ETILOTESTULUI CA PASAGER

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
maryus1122

REFUZUL ETILOTESTULUI CA PASAGER

Post by maryus1122 » 12 Oct 2013, 16:00

in dimineata zilei de 12 oct pe la ora 03.30 am plecat dintr-un club impreuna cu prietena mea in masina firmei mele , eu cum am baut 2 beri si un cocktail am stat in dreapta si am lasat-o pe ea sa conduca pana acasa dansa posedand permis. In drum spre casa in partea dreapta pe trotuarul pietonal ii vad pe 2 colegi de munca si i-am spus imediat sa opreasca pe dreapta masina fiind lasata pe avarii dupa care ne-am dat jos amandoi din masina sa mai vorbim
La 60 de metri de masina din fata vine grabit un agent de circulatie care imi cere repede actele sustinand cum ca el a vazut ca eu am fost soferul si de ce am oprit inaintea lui ca si cum as fi suspect ca am vazut politia si am oprit inainte de a ne opri ei. Eu fiind o fire mai moale si mai corecta i-am dat actele masinii si ale mele la insistentele lui chiar depasite . i-am spus ca nu eu sunt soferul ci prietena mea . El nici vorba sa creada sustinand ca eu am fost soferul si va trebui sa fac etilotest . Colegii mei s-au bagat fortat in discutie ca nu se poate asa ceva si ca ei au vazut clar de unde ne-am dat fiecare jos . La fel si prietena mea care sustinea ca ea a fost soferul. Nici vorba de asa ceva el nu credea nimic si neavand nici un martor tot sustinea ca eu sunt soferul masinii si sa fac etilotestul. Am refuzat clar etilotestul ca doar nu sunt nebun si s-a hotarat dupa mai multe discutii sa mergem toti la sectie sa dam declaratii. Pana la urma am dat eu si prietena, colegii mei nu.

Dupa care mi-a dat buletinul si in loc de permis o dovada fara drept de circulatie. Asa ceva nu se poate in tara asta. Am fost bun si am dat actele stiind oricum ca nu am gresit cu nimic. Proces verbal nu s-a facut ca sa fac plangere si nu stiu ce sa fac ca nu pot sa astept atatea zile pana imi vine acasa un proces sau nu stiu ce...

Va rog sa imi da-ti niste sfaturi ce sa fac

VA MULTUMESC

Silviu

Re: REFUZUL ETILOTESTULUI CA PASAGER

Post by Silviu » 13 Oct 2013, 17:30

Inarmati-va cu un avocat si mergeti la sectia de politie sa vedeti cum sta treaba. S-au mai vazut "abuzuri" dar in general fiecare poveste are doua (cel putin) versiuni. Ce scrie pe dovada? Pentru ce vi s-a retinut permisul? (daca scrie).

maryus1122

Re: REFUZUL ETILOTESTULUI CA PASAGER

Post by maryus1122 » 13 Oct 2013, 22:29

pe dovada scrie ca am condus baut si am refuzat etilotestul. Fenomenal nu? Oare daca suflam era bine si se termina treaba repede, agentul de circulatie meritand aplauzele superiorilor.

Post Reply