actiunea de tagada a paternitatii

Familiei
Post Reply
bmary

actiunea de tagada a paternitatii

Post by bmary » 08 Oct 2013, 11:21

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de problema mea.in data de 08 sept 2013 am nascut,iar cand am mers sa scot certificatul copilului am aflat, cu stupoare ,ca acesta va purta numele fostului sot,eu fiind divortata de doar 7 luni(separati eram de 2 ani).ni s-a spus ca trebuie sa inaintam o actiune de tagada a paternitatii.i-am explicat fostului sot situatia,iar acesta este total de acord cu actiunea de tagada,insa acesta nu se va putea prezenta la proces,deoarece il impiedica serviciul.intrebarea mea este:putem face o declaratie notariala in care el recunoaste ca nu este copilul lui?daca da,mai trebuie sa aducem si alte probe in instanta?sau ce putem face incat procesul sa se termine repede si fara complicatii?
va multumesc anticipat

Cuculis

Re: actiunea de tagada a paternitatii

Post by Cuculis » 09 Oct 2013, 12:55

e poate da o declaratie pe propria raspundere, a mamei ca nu recunoaste tatal ca fiind cel din casatorie.

Guest

Post by Guest » 09 Oct 2013, 19:52

eu,ca mama,trebuie sa dau declaratie ca fostul sot nu este tatal biologic al copilului?
dar fostul sot nu trebuie sa dea si el o declaratie ca nu recunoaste copilul ca fiind al lui?
va multumesc

Silviu

Post by Silviu » 10 Oct 2013, 18:19

Daca tot e de acord, de ce nu face dumnealui actiunea? O semneaza, clarifica prin insasi actiunea depusa faptul ca nu este tatal copilului...

Art. 430

Tăgada paternităţii de către soţul mamei

(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.

bmary

Post by bmary » 11 Oct 2013, 09:49

ma scuzati ca tot insist,si va deranjez cu intrebarile.fostul sot este de acord cu actiunea,problema este ca el nu se va putea prezenta la tribunal,mai ales daca va avea mai multe termene de judecata,deoarece lui nu ii permite serviciul,(avand contracte prin toata tara si uneori chiar in strainatate).daca el introduce actiunea si o semneaza este suficient ca apoi sa nu se mai prezinte la tribunal?
va multumesc foarte mult

Silviu

Post by Silviu » 11 Oct 2013, 10:56

Pai doamna, isi angajeaza un avocat, face actiunea, urmand ca in instanta sa il reprezinte avocatul dumnealui. Apoi probele se administreaza prin avocat.

Mergeti cu documentele necesare la un avocat si o sa va explice totul.

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 11 Oct 2013, 13:35

Depuneti in instanta

bmary

Post by bmary » 12 Oct 2013, 08:22

va multumesc foarte mult!

Post Reply