doua dosare penale pentru aceeasi infractiune

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Dddalx

doua dosare penale pentru aceeasi infractiune

Post by Dddalx » 06 Oct 2013, 22:44

Am si eu o mare intrebare. Am un dosar penal,in legatura cu o infractiune in domeniul bancare,cu niste dosare false intocmite,mi-am recunoscut vina si faptele,la care a ajuns deja procesul,s-a dat prima sentinta,un an cu suspendare si prejudiciu 15.000 lei,dar nu a ramas definititva,procuroarea a facut recurs,dupa cum mi-a si spus avocata,ca de obicei cam fac o data recurs,iar acum suntem in faza in care urmeaza recursul,saptamana viitoare. insa saptamana aceasta am primit o noua citatie,prin care am aflat de un alt dosar,avand aceleasi infractiuni(este vorba de alte trei contracte false care au fost facute tot atunci in perioada aceea,odata cu celelalte),care s-au descoperit intre timp . insa problema e urmatoarea: am vreo sansa sa intorc cumva dosarul acela,primul,la care s-a dat deja prima sentinta si urmeaza recursul,sa-l intorc si sa-l leg cumva de acesta,in contextul in care sunt aceleasi fapte,savarsite deodata,in decursul a 2-3 luni,doar ca sunt persoana diferite,iar din cele doua sa-mi rezulte la sfarsit o singura pedeapsa? sau cam ce rezolvare ar fi la acest caz,sa nu ajunga acela la o sentinda definitiva cu suspendare,iar acesta al doilea,sa-mi vin din urma ca un proces nou,dupa ce ii trece perioada de invinuire,urmarire penala,rechizitoriu ,procuratura,tribunal??..... sau ,ca avocat,care consideri ca ar fi rezolvarea unei asemenea cauze.... va multumesc din suflet pentru raspunsul d-voastra.

Silviu

Re: doua dosare penale pentru aceeasi infractiune

Post by Silviu » 10 Oct 2013, 19:00

Se pare ca e un concurs de infractiuni. La final, cele doua pedepse se vor contopi. Avocata dvs. va poate explica cum functioneaza contopirea pedepselor.

Post Reply