AM FURAT

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
kitty

AM FURAT

Post by kitty » 10 Sep 2013, 19:33

Am furat dintr-un magazin din Germania o scula in valoare de 43E.Am fost prins de un agent de paza si dus intr-un birou unde am fost perchezitionat.Mi-am recunoscut fapta ,am inapoiat bunul furat si am platit un fel de amenda in valoare de 50E.Mentionez ca in tot acest timp m-am purtat civilizat si nu am opus nici un fel de rezistenta.Dupa aceea au venit doi politisti m-au condus la sectie unde am fost amprentat si fotografiat si unde au intocmit o hartie cu diferite intrebari cum ar fi venitul meu lunar,deca recunosc fapta si am semnat(nu inteleg foarte bine germana).Am intrebat un politist ce se va intimpla in continuare iar acesta mi-a spus ca voi primi o scrisoare tradusa in limba romana si din cate am inteles ca voi plati o amenda,dupa care mi-au spus ca pot merge acasa.Mentionez ca nu am mai comis niciodata vreo fapta penala nici in RO si nici in GERmania.Imi este rusine de ceea ce am facut dar va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Va vea loc o judecata la tribunal sau pur si simplu voi primi in acea scrisoare o amenda?Pot intra la puscarie?Astept va rog niste raspunsuri.VA MULTUMESC.

Guest

Re: AM FURAT

Post by Guest » 12 Sep 2013, 12:19

Nu intri in puscarie. Platesti amenda si gata.

kitty

Post by kitty » 12 Sep 2013, 17:04

Multumesc vizitatorului pentru raspuns,m-am mai linistit.Daca si altcineva mai poate veni cu vreo parere va astept.Multumesc mult si multa stima utilizatorilor acestui site.

vizitator 2013

Post by vizitator 2013 » 25 Sep 2013, 22:36

Acelasi lucru am facut si eu acum 1 luna sunt sofer pe tir si tot din kaufland am luat un stick usb in valoare de 10 euro precizez ca nu m au dus la politie nu m au pozat,doar mi au luat datele la ce ma pot astepta astept un raspuns va rog.

kitty

Post by kitty » 18 Oct 2013, 19:43

am primit ieri o scrisoare prin care sunt obligat sa virez suma de 250E in contul unei asociatii umanitare(deci nu scrie nicaieri ca ar fi o amenda penala).am termen de plata 30 zile.cred ca la fel vei pati si tu daca esti la prima abatere,in nici un caz nu vei face puscarie pentru un lucru de 10E,DAR ATENTIE DATA VIITOARE NU MAI SCAPI ASA DE USOR.

Guest

Post by Guest » 21 Oct 2013, 11:54

kitty wrote:am primit ieri o scrisoare prin care sunt obligat sa virez suma de 250E in contul unei asociatii umanitare(deci nu scrie nicaieri ca ar fi o amenda penala).am termen de plata 30 zile.cred ca la fel vei pati si tu daca esti la prima abatere,in nici un caz nu vei face puscarie pentru un lucru de 10E,DAR ATENTIE DATA VIITOARE NU MAI SCAPI ASA DE USOR.
Nu e amenda penala. Cel mult de administrativa. Depinde de legislatia fiecarui stat.

Unu

Post by Unu » 23 Jan 2014, 12:14

Amenzile din Germania nu se radiaza , dar mai mult decat o amenda nu o sa primesti ... eu zic undeva la 150-200 euro . Vb din experienta :)

avocati germania

Post by avocati germania » 26 Jan 2014, 15:38

Buna ziua,
avand in vedere raspunsurile de pana acuma, care se bazeaza pe "experienta si presupuneri" individuale, va transmit ca stabilirea amenzii penale se orienteaza dupa venitul dvs. Pentru cei care primesc ajutor social - la nivelul veniturilor lor va incadrati dvs - se pleaca de la o suma de 15,00 € / zi. Daca este prima dvs fapta, o sa primiti cel mai probabil o ordonanta penala (Strafbefehl), prin care se va stabili amenda penala. Aceasta va fi de ca. 20 - 40 zile x 15 € = 300 - 450 €. Daca traiati in RO aveati sansa sa primiti amenda minima prevazuta de lege, si anume 5 €/zi. Totul depinde de aprecierea procurorului de caz. Dupa ce primiti ordonanta penala aveti termen de 14 zile ca sa o atacati in instanta.
cu stima,
avocatigermania

Daniela22

Post by Daniela22 » 20 Oct 2015, 13:11

Va salut . Daca persoana respectiva pleaca din Germania si nu a platit amenda din nestiinta de cauza ?! Ce este de facut cand revine in Germania si nu stie exact ce are de plata si doreste sa achite orice fel de amenda . Va multumesc mult pt timpul acordat!!!

Daniela22

Post by Daniela22 » 20 Oct 2015, 13:30

avocati germania wrote:Buna ziua,
avand in vedere raspunsurile de pana acuma, care se bazeaza pe "experienta si presupuneri" individuale, va transmit ca stabilirea amenzii penale se orienteaza dupa venitul dvs. Pentru cei care primesc ajutor social - la nivelul veniturilor lor va incadrati dvs - se pleaca de la o suma de 15,00 € / zi. Daca este prima dvs fapta, o sa primiti cel mai probabil o ordonanta penala (Strafbefehl), prin care se va stabili amenda penala. Aceasta va fi de ca. 20 - 40 zile x 15 € = 300 - 450 €. Daca traiati in RO aveati sansa sa primiti amenda minima prevazuta de lege, si anume 5 €/zi. Totul depinde de aprecierea procurorului de caz. Dupa ce primiti ordonanta penala aveti termen de 14 zile ca sa o atacati in instanta.
cu stima,
avocatigermania

Va salut . Daca persoana respectiva pleaca din Germania si nu a platit amenda din nestiinta de cauza ?! Ce este de facut cand revine in Germania si nu stie exact ce are de plata si doreste sa achite orice fel de amenda ..este posibil sa aibe probleme cu politia pe drum la vreun control ceva ? Se poate achita pe loc amenda penala sau cum se procedeaza ?. Va multumesc mult pt timpul acordat!!!

Daniela22

Post by Daniela22 » 20 Oct 2015, 20:38

Va rog ma poate ajuta cineva ? :( :-(

Post Reply