Abuz de incredere sau talharie ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
latosu

Abuz de incredere sau talharie ?

Post by latosu » 05 Sep 2013, 20:31

Buna seara avocatura.com . Am si eu nevoie de niste opinii . Intai va voi povestii pe scurt. Intr-o anumita seara am iesit cu un prieten, care la randul lui a venit cu inca 2 cunostinte. Era prima oara cand ii vedeam pe cei doi . Oamenii au baut,s-au imbatat bine, bine ca apoi sa fiu batut si furat telefonul. Cum s-a derulat faza cu telefonul : dupa ce am fost batut, m-au obligat sa urc la ei in masina. Acolo, telefonul mi-a sunat atragandu-le atentia celor 2 (care m-au batut). A spus sa-i dau telefonul pentru a nu suna la politie, initial am refuzat si le-am spus ca n-o sa sun pe nimeni. Acesta m-a amenintat ca ma bate din nou si de frica i-am inmanat telefonul. Mentionez ca eu nu i am inmanat telefonul pentru a face o poza/a da un SMS ci pur si simplu pentru simplul motiv ca am fost amenintat. Mi-au spus sa cobor din masina , am coborat iar ei au plecat.
Precizez ca referitor la bataie, mi-am scos si certificat de la INML(contuziile au fost relativ minore, nimic grav, fara zile de spitalizare). Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. De ce este pasibil domnul agresor ?
2. Este abuz de incredere sau talharie (cei de la politie au contorizat drept fiind abuz de incredere intrucat eu i-am inmanat telefonul ?

Va multumesc anticipat pentru atentie.
Daca nu am fost destul de clar,aveti neclaritati sau m-a depasit exprimarea, va rog sa ma intrebati .

Guest

Re: Abuz de incredere sau talharie ?

Post by Guest » 08 Sep 2013, 11:59

latosu wrote:Buna seara avocatura.com . Am si eu nevoie de niste opinii . Intai va voi povestii pe scurt. Intr-o anumita seara am iesit cu un prieten, care la randul lui a venit cu inca 2 cunostinte. Era prima oara cand ii vedeam pe cei doi . Oamenii au baut,s-au imbatat bine, bine ca apoi sa fiu batut si furat telefonul. Cum s-a derulat faza cu telefonul : dupa ce am fost batut, m-au obligat sa urc la ei in masina. Acolo, telefonul mi-a sunat atragandu-le atentia celor 2 (care m-au batut). A spus sa-i dau telefonul pentru a nu suna la politie, initial am refuzat si le-am spus ca n-o sa sun pe nimeni. Acesta m-a amenintat ca ma bate din nou si de frica i-am inmanat telefonul. Mentionez ca eu nu i am inmanat telefonul pentru a face o poza/a da un SMS ci pur si simplu pentru simplul motiv ca am fost amenintat. Mi-au spus sa cobor din masina , am coborat iar ei au plecat.
Precizez ca referitor la bataie, mi-am scos si certificat de la INML(contuziile au fost relativ minore, nimic grav, fara zile de spitalizare). Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. De ce este pasibil domnul agresor ?
2. Este abuz de incredere sau talharie (cei de la politie au contorizat drept fiind abuz de incredere intrucat eu i-am inmanat telefonul ?

Va multumesc anticipat pentru atentie.
Daca nu am fost destul de clar,aveti neclaritati sau m-a depasit exprimarea, va rog sa ma intrebati .

Este clar talharie, chiar daca i-ati inmanat dvs telefonul. L-ati inmanat in urma amenintarii. Nu are importanta cum au calificat fapta cei de la politie. Procurorul va intocmi rechizitoriul si il va trimite in instanta, iar acolo se poate schimba incadrarea juridica a faptei. Asta daca nu o va schimba chiar procurorul, intrucat organele de politie nu sunt si experte in drept.
Verificati care este stadiul dosarului si insistati sa ajungeti cu dosarul in instanta.
O zi buna!

Post Reply