Actiune contencios L. 544/2001

Discutii privind Contenciosul Administrativ
sebi77

Actiune contencios L. 544/2001

Post by sebi77 » 07 May 2005, 11:06

Sunt in contencios administrativ cu o cauza... pentru necomunicare informatii de interes public in baza legi 544/2001. Motivul real pentru care nu imi comunica aceste informatii este acela ca prin comunicarea acestor informatii s-ar demonstra ilegalitatea unei decizii de numire pe post... (este vorba de angajari in invatamant superior...)

Intrebare ... pe parcursul procesului care se deruleaza pe necomunicare pe legea 544/2001 pot invoca exceptia de nelegalitate asupra deciziei de numire? Pot cere constatarea nulitatii abosolute pentru ca se incalca legea?

In legea 544/2001 art. 13 spune asa:
Art. 13. - Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public.

Ce se intampla daca instanta constata aceste incalcari de legi si regulamente?

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 12:45

Care este interesul tau recunoscut si ocrotit de lege?

Lmihai

Post by Lmihai » 07 May 2005, 12:50

Pentru sebii77 (la ultima intrebare)
Veti avea acces liber la informatiile privind acele incalcari ale legii.

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 13:27

1.In baza unui interes public... justificat prin faptul ca se fac/s-au facut cheltuieli financiare inutile (sunt "pusi" tot felul de studenti sa predea , unii dintre ei slab pregatiti profesional fara sa se aiba in vedere nici un criteriu de competenta) care impovareaza bugetul unei institutii care primeste sprijin financiar de la stat.

2. Am fost dat in judecata pt calomnie si insulta de una din persoanele care fac obiectul acestor numirii, eu incerc sa demonstrez in contencios ca am dreptate si s-a incalcat legea... Poate fi considerat un interes privat? Sau poate voiam sa candidez si eu pe postul respectiv....Fac precizarea ca numirea s-a facut prin decizia rectorul fara sa se faca public posturile vacante... si fara sa se organizeze concurs...

AM cerut in instanta asta...:

1. Sa obligati Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca sa-mi puna la dispozitie informatiile si documentele solicitate in baza legi 544/2001 prin solicitarea trimisa in data de 07.02.2005 prin email la adresa math@math.ubbcluj.ro adresata Facultatii de Matematica Informatica din Cadrul UBB urmata de reclamatia administrativa depusa sub numarul 2879/14.03.2005 la rectoratul Universitatii Babes Bolyai in conformitate cu art. din legea 544/2001
2. Sa obligati Universitatea Babes Bolyai la executarea obligatiilor ce-i revin in baza art. in baza art. 5 alin 1 lit. b,c,e,f,g,h,i din legea mai sus mentionata prin publicarea acestor informatii pe pagina de Internet a tuturor facultatilor si indeosebi a Facultatii de Matematica Informatica.
3. Sa obligati Universitatea Babes Bolyai sa imi achite cheltuielile de judecata prilejuite de introducerea in instanta a prezentei actiuni plus daune morale in suma de 20.000.000 lei legate strict pentru necomunicare de informatii de interes public
4. Sa va pronuntati si dupa caz, sa constatati legalitatea sau nulitatea absoluta a deciziilor de numire pentru posturile didactice temporar vacante pentru studentii masteranzi care au un statut de cadrele didactice asociate si care nu intrunesc cel putin conditiile prevazute de art. 53 alin 2 si 55 alin 5 din legea 128/1997, inclusiv sa dispuneti repararea prejudiciului creat prin plata unor sume de bani in mod abuziv catre persoanele enumerate mai jos.

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 13:41

In intampinare ce ti s-a raspuns?

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 13:47

nu stiu... pe 31 e primul termen!...

Poate imi explici cum e cu procedura asta...ca sincer habar nu am...
Intampinarea o gasesc la dosar...nu?

Apropo lucrurile astea dupa parerea mea au un caracter penal... este vorba de sute de miloane de lei cheltuite anapoda... Cine plateste acesti bani ?

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 13:50

Paratul trebuie sa depuna intampinare cu 5 zile inainte de primul termen.
Ti se comunica intampinarea si vezi ce scrie, dupa care te poti judeca sau cere un termen pentru studiul intampinarii.
Solicitarea ta in mod normal ar trebui respinsa daca s-a depus intampinarea la dosar cu 5 zile inainte dar instantele acorda totusi termen pentru studiul intampinarii.
Daca mai pot sa te ajut cu ceva intreaba dar cu Legea 544/2001 nu prea stiu cum stau lucrurile.

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 13:54

Norocel wrote:Solicitarea ta in mod normal ar trebui respinsa daca s-a depus intampinarea la dosar cu 5 zile inainte dar instantele acorda totusi termen pentru studiul intampinarii.
Cum adica sa fie respinsa de ce? Sa depuna cate inampinari vor! ca legea e destul de clara...si ei au incalcat-o!

Cererea de la punctul 4 nu prea se incadreaza pe legea 544/2001 ci mai mult pe legea contenciosului 554/2004

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 14:02

1. Cand am spus ca "ar trebui respinsa" ma refeream la solicitarea termenului pentru studiul intampinarii si nu la cererea de chemare in judecata.
2. In privinta cereri tale de chemare in judecata mie mi se pare ca ar trebui admisa dar s-ar putea sa fie si alte aspecte pe care eu sa nu le cunosc, de asta ma gandeam ca ar fi bine de stiut cum se apara parata.

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 14:08

ok, Mersi norocel! ti-am dat un mesas privat cu forma finala!

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 14:11

Sebi, eu chiar te admir pentru ce faci.
Daca ar fi multi ca tine, nu s-ar mai intampla atatea magarii.
Tine-ne la curent cu mersul procesului si BAFTA!!!

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 14:19

Vrei sa-ti spun cum s-au aparat ?

"studentii x, nu sunt angajati ai facultatii, predau niste ore in facultate(asa intamplator depinde in care zi ploua) fiind doar colaboratori si in cale de consecinta nu trebuie sa se supuna legilor si regulamentelor pe care le invoc..."

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 14:21

Acum am inteles de ce spui tu despre vestitele conventii civile.

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 14:26

Oricum persona in cauza avea 12 ore/sap ceace reprezinta norma intreaga.... sincer nu stiu ce sa cer...sunt in dilema:

1. Sa cer nulitatea numirii pe legea 128/1997
sau
2. sa cer constatrea prejudiciului adus la bugetul statului prin neplata contributilor CASS,CAS, Sanatate dat fiind faptul ca forma angajari este ilegala... exista un contract colectiv de munca la nivel de ramura si exista o lege care reglementeaza norma didactica...Ce daca nu avea 40 ore/sap...

norocel

Post by norocel » 07 May 2005, 14:40

Am vazut ca ai cerut deja, asa ca asteapta sa vezi ce ti se raspunde prin intampinare.

Post Reply