Eliberare acte originale din dosarul penal

Discutii privind procedura penala
Post Reply
sfera

Eliberare acte originale din dosarul penal

Post by sfera » 23 Jul 2013, 22:50

Buna ziua. Am rugamintea daca ma poate cineva sfatui care este temeiul legal pentru ca instanta sa-mi elibereze actele originale dintr-un dosar penal finalizat ( deci hotarare definitiva) respectiv actele de proprietate ale unui autoturism asupra caruia s-a instituit sechestrul si o recipisa de confiscare a unei suma de bani de la inculpat. Practic partea civila doreste sa execute silit autoturismul insa executorul cere actele in original ale masinii acte care sunt intr-un plic sigilat la dosar.
Am tot cautat temeiul de drept in cpp si nu m-am prins pana acum astfel daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc foarte mult. A formulat o astfel de cerere si executorul judecatoresc care mi-a spus ca deocamdata nu s-a rezolvat pt ca i s-au mai cerut niste acte insa nu crede ca se rezolva pt ca asa neoficial i s-a spus ca nu are temei. Credeti ca acea chitanta de confiscare a sumei poate fi eliberata ca inscris original sau trebuie data vreo incheiere ceva...Multumesc tare mult. Amalia Nedelcu

Guest

Re: Eliberare acte originale din dosarul penal

Post by Guest » 24 Jul 2013, 22:53

sfera wrote:Buna ziua. Am rugamintea daca ma poate cineva sfatui care este temeiul legal pentru ca instanta sa-mi elibereze actele originale dintr-un dosar penal finalizat ( deci hotarare definitiva) respectiv actele de proprietate ale unui autoturism asupra caruia s-a instituit sechestrul si o recipisa de confiscare a unei suma de bani de la inculpat. Practic partea civila doreste sa execute silit autoturismul insa executorul cere actele in original ale masinii acte care sunt intr-un plic sigilat la dosar.
Am tot cautat temeiul de drept in cpp si nu m-am prins pana acum astfel daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc foarte mult. A formulat o astfel de cerere si executorul judecatoresc care mi-a spus ca deocamdata nu s-a rezolvat pt ca i s-au mai cerut niste acte insa nu crede ca se rezolva pt ca asa neoficial i s-a spus ca nu are temei. Credeti ca acea chitanta de confiscare a sumei poate fi eliberata ca inscris original sau trebuie data vreo incheiere ceva...Multumesc tare mult. Amalia Nedelcu
Art 140 CpC:

"(1)Înscrisurile depuse de părţi rămân dobândite judecăţii şi nu se mai pot retrage fără învoirea părţii potrivnice.

(2)Înscrisurile depuse în original nu vor putea fi retrase decât după ce se vor lăsa copii legalizate de grefa instanţei, la care s-a făcut depunerea."

Intrebati la arhiva, eventual cu copiile legalizate, faceti cerere la judecatorul de serviciu.
Legalizarea conform cu originalul se va face de arhivarul registrator, care va pune stampila instantei unde dosarul este tinut spre pastrare.

Post Reply