un salariat nu a achitat ratele la un credit la termen si acum Credisson imi cere , "in baza acordului dat prin contract de cumparator pentru retinerea datoriei din veniturile banesti realizate la locul de munca in cazul neachitarii ratelor la scadenta", sa retin eu salariatului ratele si sa le virez la Credisson.
practic salariatul a cesionat, ca garantie, drepturile sale salariale.pe ce temei fac eu totusi retinerile? daca salariatul a platit intre timp?
credisson
In temeiul angajamentului de retinere din salariu si virare a in contul bancii a ratelor neachitate la termen, asumat prin semnarea adeverintei de salariu si in baza notificarii adresate de banca. Dumneavoastra nu aveti de unde sa stiti daca salariatul a achitat integral sumele restante si penalizarile aferente. Totusi, ar fi bine sa intrebati la banca daca se mai impune retinerea din salariu, pentru a nu pune pe drumuri angajatul in cazul in care acesta chiar a platit intreaga suma datorata.
Re: credisson
Cred ca poti face retinerile numai la solicitarea angajatului tau.conjurnd wrote:practic salariatul a cesionat, ca garantie, drepturile sale salariale.pe ce temei fac eu totusi retinerile? daca salariatul a platit intre timp?
Daca el se opune si faci retinerile, s-ar putea sa fii pus in situatia de a trebui sa restitui salariatului ceea ce ai retinut fara a avea o hotarare judecatoreasca definitiva.
era bine daca la intocmirea adeverintei de salariu ii luai si un angajament de plata , adeverintele au fost facute si se fac si acum cu niste obligatii ale angajatorului inserate in formular, s-a mizat pe nestiinta de catre angajator a Codului Muncii si angajarea prin fidejusiune conform Cod Civil,cat priveste cazul in speta numai prin acordul sau.