act secsual minora 14 cu 20
act secsual minora 14 cu 20
buna ziua. am si eu o intrebare. am 20 de ani si sunt cu o fata de putin peste14 ani. se pare ca este insarcinata intr-o luna si vrea sa pastreze copilul. daca cumva unul dintre parintii ei depune plangere ce se intampla?
Din cate stiu, se sanctioneaza actul secsual cu un minor, cum este cazul Dvs, daca minorul este mai mic de 15 ani, deci va cam incadrati. Pedeapsa este inchisoarea de la 3 - 15 ani, dar nu va speriati . In situatia descrisa de dvs, daca asa stau lucrurile, daca o luati de sotie, scapati cu o suspendare a executarii pedepsei, sau poate chiar mai ieftin. In momentul in care fata merge la doctor, indiferent ca merge pentru avort sau pentru nastere, acesta va sesiza comisia pentru protectia copilului, pentru ca asa spune legea. Deci, daca va grabiti si oficiati casatoria, aveti sanse sa scapati, chiar si fara dosar penal (dar aici e doar opnia mea). Sunt foarte multe cazuri in familiile de etnie rroma, unde tinerii miri sunt amandoi minori si mai fac si copii. Inca nu am auzit sa fi ajuns in inchisoare pentru asta.Vizitator wrote:si daca o iau de nevasta tot mi se mai face dosar penal?
Tineti cont de urmatoarele:
Vârsta matrimonială
(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.
(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească.
(5) Dacă nu există nici părinţi, nici tutore care să poată încuviinţa căsătoria, este necesară încuviinţarea persoanei sau a autorităţii care a fost abilitată să exercite drepturile părinteşti.
Declaraţia de căsătorie
(1) Cei care vor să se căsătorească vor face personal declaraţia de căsătorie, potrivit legii, la primăria unde urmează a se încheia căsătoria.
(2) În cazurile prevăzute de lege, declaraţia de căsătorie se poate face şi în afara sediului primăriei.
(3) Atunci când viitorul soţ este minor, părinţii sau, după caz, tutorele vor face personal o declaraţie prin care încuviinţează încheierea căsătoriei. Dispoziţiile art. 272 alin. (5) rămân aplicabile.
(4) Dacă unul dintre viitorii soţi, părinţii sau tutorele nu se află în localitatea unde urmează a se încheia căsătoria, ei pot face declaraţia la primăria în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau reşedinţa, care o transmite, în termen de 48 de ore, la primăria unde urmează a se încheia căsătoria.