Actiune in realizare sau in constatare?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Radu9

Actiune in realizare sau in constatare?

Post by Radu9 » 10 Jun 2013, 23:18

Bună seara. Dacă în regulamentul unei universități se precizează că planurile de învățământ, o dată aprobate, nu se modifică pe întreaga durată a ciclului de studii universitare pentru care au fost aprobate și, totuși, conducerea facultății nu respectă această prevedere, eu trebuie să introduc o acțiune în constatare (a dreptului de a mi se preda după planul de învățământ existent la momentul dobândirii calității de student) sau o acțiune în realizare?

Concret, peste un an urma să studiez o disciplină pentru două semestre. Noul plan de învățământ a redus perioada la un semestru, ceea ce e în regulă. Problema e modul în care sunt aplicate aceste schimbări: conform regulamentului, eu trebuia ca în fiecare an să studiez la disciplinele prevăzute în planul existent la momentul înscrierii la facultate, numai că decanul ține morțiș să accelereze „reforma”, trecând cu vederea unele articole. Față de această situație, cu ce fel de cerere ar trebui să mă adresez instanței astfel încât să oblig facultatea la respectarea planului de învățământ?

Mulțumesc

C_A_Coltuc

Re: Actiune in realizare sau in constatare?

Post by C_A_Coltuc » 02 Jul 2013, 08:27

Trebuie sa chemati in judecata pe obligatia de a face

Pentru alte informatii va rog sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

Post Reply