cumparare casa - extinsa fara autorizatie de constructie

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
DanaL

cumparare casa - extinsa fara autorizatie de constructie

Post by DanaL » 03 May 2005, 14:20

problema mea este urmatoarea:
vreau sa cumpar o casa (pana aici nimic neobisnuit).
casa e construita in n40 - 2 camere + anexe.
prin n95 proprietarii casei au extins-o - acum are 5 camere + anexe. nu mi-au aratat o autorizatie de constructie sau de extindere (cred ca nu au asa ceva).
actele pe care mi le-au aratat (un certificat de mostenitor + un contract de vanzare-cumparare "de forma" pentru o ruda apropiata + intabulare, etc) inregistreaza constructia in forma actuala: 5 camere + ce-o mai fi acolo, dar nu specifica data constructiei.
si acum intrebarile:
- evaluatorul bancii de la care vreau sa iau credit imi cere contract de construire - e legal? ca mi-a lasat impresia ca ar vrea ceva in plus :lol:
- care e riscul meu daca nu exista autorizatie de constructie pentru celelalte 3 camere, dar constructia este intabulata si inregistrata la ad-tratia financiara asa cum e acum?

sunt in ceata....

multumesc

aho

Post by aho » 04 May 2005, 08:20

Constructia e intabulata sub B sau este doar notata sub A? Intreb asta deoarece conf. practicii cand se face succesiunea se noteaza si constructiile neautorizate pe baza unei declaratii notariale ptr. a fi cuprinse si acestea in masa de impartit, fara insa a se putea intabula, adica fara sa se inscrie sub B dreptul de proprietate asupra constructiei.
Ptr. banca( probabil cumperi prin credit bancar) probabil iti va trebui o schita a constructiei.
Riscurile d.p.v.juridic sunt la aceleasi ca si pt. proprietarul vanzator deoarece tu esti cu privire la imobilul dobandit ceea ce se numeste avanz-cauza, adica dobandesti toate drepturile si obligatiile privit. la imobil, dar mult probabil ca la succesiune s-a dat o declaratie pe proprie raspundere ca exista edificata o constructie veche ( anterior Legii 50/91) situatie in care riscul tau, cumparator de b.c., practic nu mai exista.

DanaL

Post by DanaL » 04 May 2005, 15:37

constructia e trecuta in fisa corpului de proprietate, sub litera b (date referitoare la constructii)
la fel in certificatul de mostenitor - e trecuta tot la litera b (bunuri imobile), in forma in care e acum - 5 camere + dependinte

exista si schita proprietatii in actele pe care le am de la proprietarii actuali ai casei

deci sa inteleg ca evaluatorul bancii de la care vreau sa iau credit imi cere degeaba acte suplimentare?

multumesc mult pentru raspunsul prompt. incep sa ies din ceata....

Post Reply