Buna ziua ma numesc Laura si as avea si eu o intrebare referitoare la hotararea mea de divort !
Am divortat in anul 2003 , si pe hotararea de divort s-a dat in instanta pentru a plati pensia alimentara minorei ......... suma de 2.040.465 lei vechi . Si eu nu am primit de la prima pensie pana in ziua de astazi suma care v-am mentionat-o mai sus ! Eu nu l-am dat niciodata in judecata , el s-a recasatorit , si in 2008 a rezultat un minor al lui din alta casatorie. Si eu as vrea sa i se cuvina pensia alimentara care este in hotararea de divort . Ce acte necesare mi-ar trebui ca sa il dau in judecata , pentru marirea pensiei. Si daca as arata dovezile ca nu mi-a efectuat pana in ziua de azi pensia care este in hotararea de divort si este mai putin , eu as putea sa recuperez acei bani pana i s-a nascut minorul din alta casatorie ?
Va multumesc
Marirea Pensiei Alimentare
Re: Marirea Pensiei Alimentare
Mergeti la un executor si deschideti un dosar de executare silita impotriva tatalui copilului dvs., nu puteti sa-l executati decat pe ultimii 3 ani, restul sumei s-a prescris. Incercati inainte de asta si o comunicare cu el, respectiv trimiteti-i o notificare cu confirmare de primire prin care solicitati-i sa achite pensia alimentara retroactiv conform sentintei civile, in caz contrar dvs. puteti sa-i faceti plangere penala pentru abandon de familie, la politie, unde mentionati neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere la care a fost obligat, el va fi chemat la audieri, si de obicei de frica unui dosar penal sau mai rau a unei pedepse de obicei incep sa achite.
Cand introduceti cererea de MAJORARE A PENSIEI DE INTRETINERE, solicitati instantei sa faca adresa direct la locul de munca al sotului pentru a va comunica salariul corect. Alte acte: sentinta prin care s-a stabilit pensia alimentara, c.i. a dvs., certificatul de nastere al minorului. Avand in vedere ca mai are in intretinere un copil minor din casatoria actuala, majorarea nu va fi una substantiala.
Cand introduceti cererea de MAJORARE A PENSIEI DE INTRETINERE, solicitati instantei sa faca adresa direct la locul de munca al sotului pentru a va comunica salariul corect. Alte acte: sentinta prin care s-a stabilit pensia alimentara, c.i. a dvs., certificatul de nastere al minorului. Avand in vedere ca mai are in intretinere un copil minor din casatoria actuala, majorarea nu va fi una substantiala.