Tatal meu a inchiriat in februarie 2013 o garsoniera unei unei doamne impreuna cu fetita ei de 13 ani.
Pentru ca garsoniera era nou mobilata si data la cheie, tatal meu a cerut pentru bunurile din garsoniera o garantie, in caz de daune in valoare de 1200 lei. Cum doamna avea fetita la scoala din apropierea garsonierei si fiind foarte incantata de conditii, tatal meu i-a facut contractul pe 1 an de zile, contract tipizat, luat de la finante. In contract specifica suma pe care doamna trebuia sa o plateasca lunar pana pe data de 15 ale lunii.
In prima luna doamna si-a platit chiria si utilitatile fara probleme, insa din a doua luna au inceput foarte multe comentarii din partea ei, printre care ca nu mai are cu ce sa isi plateasca chiria si utilitatile, si pentru ca fostul sot al dansei nu a fost de acord ca ea sa dea garantie pentru bunurile din locuinta, ne-a sugerat sa oprim chiria si utilitatile de acolo.
Tatal meu i-a zis ca asa ceva nu se poate, ca in aceste conditii el nu mai poate sa o tina in chirie, si ca in acest caz va cere rezilierea contractului, iar garantia si-o va primii inapoi.
Tatal meu i-a trimis o notificare prin posta semnata de un executor cum ca contractul s-a reziliat si ca in termen de 15 zile va trebui sa elibereze locuinta.
De atunci traim un haos, deoare fostul ei sot lucrand la audit si avand multe relatii, a ajutat-o ca in aceeasi zi in care s-a facut reziliera contractului, ea sa depuna o cerere precum nu este de acord cu asta,iar contractul nu s-a reziliat , decat pentru plata impozitelor catre stat ,dar ea avea dreptul sa locuiasca in continuare acolo. Trecand inca o luna de neplata, tatal meu i-a oprit din utilitati si s-a dus sa o dea in judecata prin ordonanta prezidentiala, crezand ca i se va judeca mai repede cazul. Surpriza a fost ca si ea ne daduse in judecata pentru ca i-am orpit utilitatile si asta a dus la terorizarea minorei( ca nu mai avea internet si cablu :P), toata aceasta perioada s-a legat de bietul copil ca sa stea in continuare acolo.Primul dosar care s-a judecat a fost al ei si a pierdut procesul, dar a facut recurs, si i sa stabilit un nou proces pentru data de astazi, 23.05.2013. Tatalui meu trebuia sa ii dea o sentinta inainte de Paste, insa brusc s-a amat pentru data de 06.06.2013, cica din lipsa de probe. Un adevarat haos, deoarece tatal meu este singurul din cei doi care are suficiente probe.Un lucru care mi s-a parut ca nu isi are locul este ca doamna judecatoare este de la Campulung, lucreaza la judecatoria Pitesti, unde se judeca cazurile noastre, noi apartinem de pitesti si impozitul pentru chirie s-a platit numai la ANFP Pitesti, si totusi ne trezim cu un telefon de la ANFP Campulung ca ar dori si ei sa verifice dosarul de inchiriere,cel de reziliere, si toate actele aferente inchirierii garsonierii. Tatal meu le-a zis ca noi nu apartinem de Campulng ci de Pitesti ,si ca i se pare un abuz sa sa vina de acolo sa ne verifice noua actele. Cu toate astea vroiam sa ajung la acele relatii: Judecatoarea din Campulung, ANFP Campulung, iar noi din Pitesti. Au venit cei din Campulung au constatat ca nu-i nici o problema cu actele si au plecat.
Am avut si control OPC la garsoniera precum ca conditiile nu erau cele mai buna.Cum doamna gatea numai cu geamurile inchise s-a format putina egrasie intr-un colt sus (:)) ) , a facut si o filmare si a prezentat-o ca dovada. Ideea e ca domnii de la OPC au constatat ca avem de-a face cu o mare nebuna. Vorbesc foarte serios, statea numai pe la politie si dadea declaratii false impotriva noastra, nu stiu cum nu exista o lege care sa o pedepseasca zdravan, macar prin amenzi, pentru declaratiile false pe care le-a facut.Pentru faptul ca este foarte buna actrita ii da o educatie foarte prosta copilului ei.
In ceea ce privesc dosarele, cineva ne-a invatat sa cerem conexarea dosarelor pentru a se judeca ambele cazuri in acelasi timp.Insa nu stiu, se poate da acceptul pentru conexare daca un caz e in curs si celalat este in recurs?Ca s-a dat acceptul tocmai astazi, cand trebuia sa ii dea o sentinta definitiva dosarului ei.Si mai mult de atat sa amanat pana pe data de 12 iunie 2013. Noi am cerut conexarea pentru ca ambele cazuri sa se judece mai repede de 6 iunie cand eram noi programati si totusi s-a amanat mai mult.Pentru ca judecatoarea s-a purtat destul de urat cu avocata noastra spunand ca decat ea ia decizile acolo, iar dupa terminarea procesului de astazi ,doamna chiriasa (care se reprezinta singura, nu are avocat) statea de vorba cu doamna judecatoare, radeau chicoteau fara nici un stres ca se mai aflau altii acolo care le-ar putea vedea ca " se cunosc foarte bine" tatal meu fiind foarte nervos a cerut schimarea judecatoarei.Asta este tot ce s-a inamplat pana astazi nu stiu ce raspuns ne va da de la judecatorie, mai ales ca toate judecatoarele de acolo sunt prietene intre ele, presupun.
Ideea este ca de la un caz, dupa parerea mea, foarte simplu: Nu iti platesti chiria si utilitatile, chiar daca ai contract pe un an de zile, trebuie sa parasesti locuinta, s-a tranformat in ceva foarte complicat, a zis ca face in asa fel incat sa stea acolo gratis pana isi termina fiica sa scola, pe 25 iunie, ca sa ii dam bani sa plece in alta parte, ca este casa ei, daca a inchiriat-o. Este o adevarata nebuna.
Ce am putea face in acest caz, din punct de vedere legal impotriva ei si a presoanelor care o sustin?
Dosar : Rezilierea contractului si evacuarea chiriasului
Re: Dosar : Rezilierea contractului si evacuarea chiriasului
Dupa noul cod civil, acelui Contract de inchiriere inregistrat la organul fiscal, legea ii recunoaste caracterul de titlu executoriu, astfel ca locatorul (proprietarul) poate obtine direct executarea silita a chiriașului, Cod Civil, Caracterul executoriu art.1.798. Mergeti la executor notificati-o, dupa care solicitati direct executarea silita pentru neplata chiriei.