Buna ziua.
Ref. Pensie de intretinere minor
1.Daca exista suspinciunea ca ar fi fost achitate pensii de intretinere lunare MAI MICI DECAT CELE DATORATE ( contributiile fiind stabilite de instanta in cota de 25%), SE POATE formula actiune in instanta pentru RECUPERAREA sumelor neachitate?
2.Daca tatal minorului declara ca nu realizeaza venituri, si pe perioada unui an calendaristic nu a achitat pensia de intretinere, se poate stabili vreo obligatie pt aceasta perioada? Exista temei legal pt a se plati un cuantum minim sau pt a se aplica cota de 25% si asupra altor venituri decat cele de natura salariala? Asupra proprietatii sau a veniturilor de natura comerciala ?
3.Exista termen de prescriere pentru sumele datorate ca pensie de intretinere?
Cu speranta unui raspuns si incredere in preofesionalism, va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Cu stima,
pensie de intretinere minor
Re: pensie de intretinere minor
1. Daca aveti dovezi ca tatal are venituri si din alte mijloace, formulati cerere in instanta pentru recalculare pensie alimentara.
2.Pensia de intretinere se plateste din „mijloacele" debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.
3. Daca detineti o sentinta definitiva in care se precizeaza cuantumul pensiei alimentare, puteti sa o puneti in executare printr-un executor judecatoresc, in termen de 3 ani.
2.Pensia de intretinere se plateste din „mijloacele" debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.
3. Daca detineti o sentinta definitiva in care se precizeaza cuantumul pensiei alimentare, puteti sa o puneti in executare printr-un executor judecatoresc, in termen de 3 ani.
Re: pensie de intretinere minor
eu am inaintat documente ptr executare...a fost somat la societatea angajatoare.aceasta a raspuns dupa vreo 4 luni ca :a doua zi individul a plecat.am cerut si validarea popririi dar...pot cere daune interese societatii ca nu i-a poprit din venituri in momentul livhidarii?ce sa mai zis...ca raspunsul a venit ...iarna.acum urmaresc fiecare level al sectoristilor....si dosarul penal se plimba grauuuuu:(