Excelent argumentul tau adr!
Chiar daca nu exista (din cate stiu eu) literatura pe exact aceasta tema, prezumtii de felul celei enuntate de tine opereaza in cazul de fata -ca de altfel si in cazul celuilalt topic oarecum asemanator- avand chiar menirea de a determina optica juridica adecvata acestor situatii.
De altfel , as fi preferat sa discut si anterior, pe marginea unor astfel de prezumtii, principii de drept si alte asemenea elemente ale stiintei dreptului penal.
Din felul in care este redactat enuntul introductiv (cu multa emfaza pe afirmatii de tipul "corespondenta personala", "cum poate fi oprit?" ), consider ca aceasta prezzumtie nu poate opera, in cazul de fata, mai mult decat o singura data, ---- deci in cazul unor fapte repetate ne-am afla in prezenta infractiunii de violare a secretului corespondentei, tocmai datorita intentiei directe limpede dovedite de faptul ca desi ar fi trebuit sa prevada faptul ca a doua, a treia, etc scrisoare sosita pe adresa firmei dar pe numele angajatului -mai ales de la acelasi expeditor- are un caracter personal, reprezentantii firmei au deschis-o totusi.