cota pentru asigurari de sanatate -CASS

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Thelma

cota pentru asigurari de sanatate -CASS

Post by Thelma » 30 Apr 2013, 07:35

Sunt pensionara cu o pensie de 1043 lei ) si detin un apartament inchiriat din 2006.Am platit imozit pe venit pentru sumele incasate , am depus anual declaratia 200.
As vrea sa stiu daca sunt obligata sa platesc acea cota de 5,5% ce imi este retinuta si din pensie (din 2010 ) si pentru venitul suplimentar din chirii.
Nu am stiut si am vazut anul acesta in formularul de Declaratie 200 ca a aparut o rublica noua cu " contributii sociale obligatorii, potrivit legii".
Ce reprezinta aceasta? N-as vrea sa descopar ca sunt datoare vanduta la stat.
Nu trebuia nimeni sa ma anunte, in caz ca era obligatia mea sa platesc?
Deobicei vin milioane de hartii de impunere?
In speranta unui raspuns care sa nu ma incrimineze , va multumesc pentru consultatie.

Guest

Re: cota pentru asigurari de sanatate -CASS

Post by Guest » 30 Apr 2013, 10:45

Conform legii 95/2006, pensionarii datoreaza, pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor pana la 30.06.2008, o cota de 6,5% reprezentand contributia pentru asigurarile sociale de sanatate. Incepand cu data de 01.07.2008, conform OUG 93/2008, persoanele care obtin venituri din pensii nu mai datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din chirii.

Leon Carmen

Re: cota pentru asigurari de sanatate -CASS

Post by Leon Carmen » 30 Apr 2013, 10:47

Conform legii 95/2006, pensionarii datoreaza, pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor pana la 30.06.2008, o cota de 6,5% reprezentand contributia pentru asigurarile sociale de sanatate. Incepand cu data de 01.07.2008, conform OUG 93/2008, persoanele care obtin venituri din pensii nu mai datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din chirii.

Post Reply