Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat, va rog!
Situatia existenta: matusa mea are in proprietate o casa. Unchiul meu a murit, dar mai are doua surori. Casa respectiva a fost cumparata de acestia (unchiul era in viata) dupa ce au vindut casa veche (mostenire a unchiului), moment in care parintii unchiului nu mai erau printre cei vii.
Care-s intentiile mele: vreau sa ma mut la matusa mea si sa-mi faca un contract... de vinzare, de donatie (inca nu stiu) prin care sa-mi dea casa mie in schimbul ingrijirii ei pe prioada vietii.
Intrebarile pe care le am sunt:
1. Surorile unchiului au dreptul de a mosteni o parte din casa?
2. Cum e mai ieftin si mai rapid sa procedez? ce fel de contract?
Multumesc in avans!!!!!!!
Bogdan
Exista drept de succesiune pentru un imobil cumparat ...
Sa inteleg ca nu aveau copii si ca nu a lasat nici testament.
Daca ar exista un testament autentic in favoarea matusii, surorile nu mai vin, daca este olograf, notarul este obligat sa citeze fratii, care desi nu sunt rezervatari trebuie sa se pronunte cu privire la testament (retine, daca este olograf). Daca nu a lasat nimic (testament), nu are mostenitori rezervatari (copii), iar parintii (unchiului) am inteles ca nu mai sunt in viata (pentru ca daca ar fi in viata - acestia sunt rezervatari), vin fratii.
Succes, pana nu rezolva problema ...nu poate face nici un act de dispozitie (vanzare, donatie, intretinere, renta viagera etc)
Daca ar exista un testament autentic in favoarea matusii, surorile nu mai vin, daca este olograf, notarul este obligat sa citeze fratii, care desi nu sunt rezervatari trebuie sa se pronunte cu privire la testament (retine, daca este olograf). Daca nu a lasat nimic (testament), nu are mostenitori rezervatari (copii), iar parintii (unchiului) am inteles ca nu mai sunt in viata (pentru ca daca ar fi in viata - acestia sunt rezervatari), vin fratii.
Succes, pana nu rezolva problema ...nu poate face nici un act de dispozitie (vanzare, donatie, intretinere, renta viagera etc)