divort si incredintare minori

Familiei
Post Reply
ioana77

divort si incredintare minori

Post by ioana77 » 17 Apr 2013, 11:20

buna ziua.asi dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.sunt despartita de sotul meu de 10 ani,am trei copii de 10,13 si 16 ani care au stat mereu cu mine si carora tatal nu a dat pensie alimentara,nu are pretentii asupra lor,nici posibilitati materiale si nici nu le mai cunoaste ca nu le vede de ani buni...totul se poate dovedi.din diverse motive nu am divortat si acum asi vrea sa o fac.nu am facut case sau averi inpreuna si nu este nevoie de un partaj.intrebarea este:cat dureza un asfel de proces caci amindoi suntem de acord si cat ma poate costa?

Leon Carmen

Re: divort si incredintare minori

Post by Leon Carmen » 17 Apr 2013, 13:13

Cel mai ieftin ar fi divortul in instanta, avand in vedere taxa de timbru de 39 de lei si timbru judiciar de 0,3 lei, e posibil ca instanta sa va trimita la un mediator pentru un certificat de informare care mai costa ceva. Avand in vedere ca aveti si copii minori se va face o ancheta sociala la domiciliul lor, asa ca pot fi 2-3 termene.

Guest

Post by Guest » 17 Apr 2013, 18:29

va multumesc mult....in acest caz asi putea sa fac un divort de comun acord la notariat???practic noi suntem de acord in toate aspectele!

nina

Post by nina » 28 Apr 2013, 20:15

mai puteti merge la starea civila, dar tot o sa dureze vreo luna, plus ca va costa vreo 5 mil cel putin...

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 01 May 2013, 08:43

Deoarece aveti copii, nu puteti divorta la starea civila. Art. 375. Cod civil (1) Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort, potrivit legii.

amateur

Post by amateur » 02 May 2013, 17:02

Leon Carmen, din cate stiu eu, se poate divorta la notar si in cazul in care exista copii minori, in conditiile in care sotii sunt de acord in toate privintele. Ma refer la custodie, pensie alimentara si altele.

amateur

Post by amateur » 02 May 2013, 17:07

Revin pentru a mentiona ca eu sunt in proces de divort, la notar, si avem impreuna un baietel de 7 ani. Asadar, conform noului cod de procedura civila, eu stiu ca se poate. Art 375.

Post Reply