ucidere din culpa

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
Guest

ucidere din culpa

Post by Guest » 10 Apr 2013, 12:20

In 27.08.2012 am produs un accident rutier din vina mea,vina recunoscuta atit in fata organelor de cercetare penala cit si in fata instantei si am urmatoarea condamnare la prima instanta:Solutie: În temeiul art. 178 alin.2 C.p. cu aplicarea art. 320 ind.1 alin.7 C.p.p., condamnă pe inculpatul P C, C.N.P. 1541114250531, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. Face aplicarea art. 71 raportat la art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.p. În temeiul art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni calculat potrivit art. 82 C.p. În temeiul art. 71 alin.5 C.p. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata termenului de încercare. În temeiul art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. În temeiul art.191 alin.1 C.p.p., obligă inculpatul la plata sumei de 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care suma de 200 de lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi pentru inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, 01.04.2013.
intrebare:1-aceasta este pedeapsa finala sau la asta se aplica reducerea de 1/3 in cazul recunoasterii si a conlucrarii cu organele de cercetare penala pentru rezolvarea cazului,sau s-a avut in vedere aceasta reducere la solutia data de instanta.
2-daca nu se specifica nimic in legatura cu perioada dupa care pot da examen pentu obtinerea unui nou pemis, cind ma pot pregati pentru aceasta.Avocatii consultati mi-au spus ca dupa un an. Este adevarat??

Leon Carmen

Re: ucidere din culpa

Post by Leon Carmen » 10 Apr 2013, 19:07

Aceasta sentinta ramane definitiva daca nu va face nimeni recurs in termen de 10 zile de la pronuntare, nici dvs., nici procurorul. La pedeapsa stabilita de instanta de fond v-a fost redusa pedeapsa cu 1/3 prin aplicarea art. 320 ind. 1 C.p.p. Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii puteti da din nou examen pt oblinerea permisului.

Post Reply