custodie copil
custodie copil
as dori sa stiu daca pot primi custodia unui copil de 2 luni(eu fiind tatal)am stat 5 ani cu o persoana si neam hotarat ca e cazul sa facem un copil ceea ce am si facut dar acum nu ne mai intelegem.........in ultimele ei luni de sarcina se tot plangea ca ii este greu asa ca eu mam lasat de lucru sa pot sta cu ea si sa o ajut la toate(adica eu faceam mai tot prin casa inclusiv o incaltam si descaltam de multe ori).a nascut si dupa vreo 2 saptamani a inceput sa imi porte copilul pe la parintii ei ceea ce nu mia prea convenit(fiind asa mic si nebotezat si conditiile de afara nu erau deloc favorabile),lam botezat iar acum a inceput sa plece de dimineatza si sa stea pana noaptea si nici macar nu isi lua medicamentele copilului dupa ea(bonnisan si vigantol) lucru care iar nu mia convenit,am avut o discutie cu ea si azi mia zis ca nici nu mai vine ca ramane acolo si ca eu nu o sa imi mai vad copilul.sunt disperat am ramas fara servici si dupa tot ce am facut se pare ca ea vrea sa ma lase si fara copil.eu nu as vrea ca acel copil sa creasca in acea casa deoarece parintii ei sunt scandalagii ba chiar mama ei este judecata penal si mai sunt si conditii mizere(nu au baie,bucatarie,spatele casei sta sa cada),fata cu care am stat nici nu este proprietara(daca o scot ai ei afara unde o sa imi duca copilul?pe strazi?).eu sunt prprietar unde locuiesc,am cat de cat conditiile unui trai decent(baie,bucatarie,2 camere locuibile,inca 2 camere in constructie+baie si bucatarie).am uitat sa mentionez ca nu suntem casatoriti si eu am 28 de ani iar ea are 19 fiind inca la scoala si ea a bagat dosaru pentru indemnizatie.ar mai fi multe de zis dar as vrea sa stiu daca am vreo sansa.astept un raspuns cat de repede se poate,sunt disperat vreau copilul meu acasa(apropo noapte 99%eu ma trezeam la copil sa ii dau mancare si medicamente si in ultimu timp si ziua)va multumesc
Re: custodie copil
Trebuie sa introduceti la instanta o cerere pentru incredintarea minorului cu stabilirea domiciliului la dvs. acasa. In urma anchetei sociale care se va face la domiciliul dvs. si al mamei minorului instanta va hotari cui va incredinta copilul.