buna seara,
am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: sunt plecata din tara,am un copil minor care a ramas cu tatal lui.noi nu am fost casatoriti,copilul are numele meu de familie dar e recunoscut de tatal sau in certificatul de nastere.nu am incheiat nici un act privind custodia,iar acum tatal are nevoie de acordul meu a-i face pasaport pt a pleca cu copilul din tara. doresc sa stiu cum trebuie sa procedez pt a-i ceda toate drepturile avand in vedere ca eu nu pot fi prezenta.e posibil sa fac eu o declaratie notariala in strainatate sau sa imputernicesc o ruda apropiata sa semneze in locul meu in Romania?
CUM POT CEDA CUSTODIA COPILULUI DACA LOCUIEC IN STRAINATATE?
Re: CUM POT CEDA CUSTODIA COPILULUI DACA LOCUIEC IN STRAINAT
Nu stiu cat de morala este aceasta dorinta a dvs. Custodia unica (exercitarea autoritatii parintesti doar de catre un parinte) se acorda de catre instanta de tutela doar in situatii extraordinare, pe cazuri specifice: tatal/mama este drogat/a, alcoolic/a cronic, a abuzat copilul, a maltratat fizic sau psihic copilul. Regula de la 1 octombrie 2011 fiind exclusiv custodia comuna.
Dati o declaratie notariala la Consulat, declaraţi că sunteţi de acord cu plecarea copilului minor în afara graniţelor ţării însoţit de celălalt părinte sau de o terţă persoană.
Dati o declaratie notariala la Consulat, declaraţi că sunteţi de acord cu plecarea copilului minor în afara graniţelor ţării însoţit de celălalt părinte sau de o terţă persoană.