Buna ziua,
Ma confrunt cu un dosar in instanta pentru pensie intretinere+ custodie comuna asupra copilului meu de 1 an care a rezultat in urma unui concubinaj de aproape 9 ani cu un cetatean strain ,turc.Eu am fost cea care am deschis dosarul pt pensie deoarece aveam neintelegeri cu acesta privind intretinerea copilului.La prima infatisare, acesta a depus o cerere reconventionala in care face dovada veniturilor( o parte din ele desi el sustine ca nu mai are alte surse de venit decat salariul de 2000lei brut)si cere stabilirea copilului la mama cu ore de vizita, cred maximul admis si anume de 2 ori pe saptamana ( joia si duminica cate 2 ore) si 2 weekenduri pe luna sa le petreaca cu tatal iar dupa varsta de 3 ani , vacantele scolare sa le petreaca alaturi de tata in strainatate.
As vrea sa stiu ce sanse am sa obtin custodia totala eu ca mama tinand cont ,ca pot depune la dosar certificate de la IML atat al meu cat si al minorului care a avut de suferit in urma altercatiilor viiolente ale tatalui, plangeri penale inregistrate la politie si acte doveditoare care atesta faptul ca el are venituri si din alte surse, depozite in banca atat in lei cat si in valuta .
Totodata chiar si in cazul custodiei comune ce sanse am sa mi se accepte refuzul vacantelor petrecute in strainatate alaturi de tata fara acordul , meu ca mama si daca instanta ma poate obliga sa i dau acceptul sa l scoata pe minor din tara ?
Multumesc
Pensie intretinere si custodie comuna
Re: pensie intretinere si custofie comuna
Custodia totala cum va exprimati dvs. se poate obtine numai in urma administrarii probelor care sa duca la concluzia ca participarea tatalui la cresterea si educarea copilului ar periclita dezvoltarea minorului. CAt priveste vacantele in strainatate ar fi necesar ca in hotare sa se prevada acest lucru. Aveti de luptat in cadrul acestui proces cu un tata care doreste sa se implice foarte mult in viata minorului.