Consiliere

Post Reply
MFlorin

Consiliere

Post by MFlorin » 04 Apr 2013, 15:03

Buna ziua.
As dori cateva informatii in legatura cu o serie de acte.mai exact ce documente trebuie sa analizez in legatura cu o mostenire "dubioasa":

in 1987 a decedat bunica mea.
in 1987 a decedat fiul bunicii mele (tatal meu)
in 2007 a decedat bunicul meu.
(Bunica si bunicul erau casatoriti, nu exista copii adoptivi sau alti mostenitori)

In viata au ramas: sora tataului meu (fiica bunicilor)
eu cu sora mea (copii fiului decedat in 1997)

Mostenirea cuprinde:Casa parinteasca si terenuri intra/extravilane

Acum la dezbaterea mostenirii au aparut cateva nereguli si anume:

Casa a fost vanduta de catre sora tatalui meu (nu mai mentionez faptul ca acum vor si o parte egala din terenuri). Aici este problema majora. Prin ce metode si ce documente putea sora tatalui meu (fiica bunicilor decedati) sa obtina drepturi depline asupa casei.
Din pacate am fost tinut in ceata (legat de mostenire) chiar din momentul decesului bunicii (1987)
De asemenea,in cazul in care toata procedura prin care sora tatalui meu a obtinut casa este legala (imposibil din pct-ul meu de vedere pentru ca toti erau "la cutite"), ce demersuri pot face in legatura cu autenticitatea actelor/semnaturilor.

Inca un detaliu important: in situatia prezentata mai sus la decesul bunicului (2007) cum trebuia impartita mostenirea: la 3 in mod egal intre mine sora mea si matusa mea (fiica bunicilor)
la 2 in mod egal intre tatal meu (eu+ sora mea) si matusa mea (fiica bunicilor).

Sper ca ati avut rabdarea necesara sa analizati acest caz si va multumesc pentru atentia acordata

Astept un raspuns de la dumneavoastra.

Post Reply