Buna ziua,
Ma numesc Adrian Rus si am o serie de intrebari legate de un teren extravilan primit prin mostenire de la bunicul meu.
Terenul are 5 hectare si este impartit intre cei 4 frati si un avocat care ne-a ajutat sa obtinem mostenirea.
Terenul nu este intabulat inca, singurul act pe care il detinem e actul de proprietate daca nu ma insel, unde sunt trecuti cei 5 mostenitori. 2 dintre mostenitori vor sa vanda pamantul, dar mama mea si inca un frate nu vor.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce trebuie sa facem ca sa putem vinde terenul? ce procedura trebuie sa urmam?
2. Se poate ca unul din mostenitori sa vanda partea sa de teren fara ca ceilalti sa ii dea acordul?
3. Se poate intabula terenul pentru fiecare cota parte din mostenire? sau trebuie intabulat tot odata?
4. Pentru a vinde terenul este neaparat nevoie de dezmembrarea acestuia intre mostenitori inainte de vanzare? Care ar fi costurile dezmembrarii sa zicem pentru un hectar?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Adrian
Teren extravilan
Re: Teren extravilan
Cerere de iesire din indivizune la instanta astfel se stabileste clar cota fiecaruia si puteti vinde fieare cota lui