onorariu avocat
onorariu avocat
Buna ziua. Cumnatul meu a luat un imprumut in valoare de 17000 euro pentru care a girat cu o casa care este pe numele parintilor mei, mentionand in forma scrisa cum ca ar fi investit in acea locuinta 20000 de euro(ceea ce nu este adevarat si nici nu are cum dovedi acest lucru)dar in urma unui process civil creditorul l-a castigat si pe baza acestei sentinte(care nu avea titlu executoriu pe numele parintilor mei)plus declaratiiei lui scrise parintii mei au primit o somatie de executare silita la care au facut contestatie angajand un avocat care le-a cerut suma de 2500 ron.Contestatia a fost ok dar creditorul a facut intampinare cu cerere reconventionala-pentru solutionarea careiaavocatul a mai cerut o suma calculate cumva din valoare imobilului cica aceasta suma fiind de 6200 ron prin urmare parintii mei nu stiu daca este correcta aceasta suma si cum ar putea continua procesul deoarece in parallel cu contestatia la executare au mai fost citati si in procesul penel al cumnatului meu in calitate de martori (process dezbatut pentru aceeasi datorie din care intre timp a achitat o parte din suma)si pentru acest prioces au platit aceluiasi avocet suma de 2500 ron.mentionez ca cumnatul meu are alt avocet pentru problema lui deoare nu este in relatii ok cu parintii mei
Re: onorariu avocat
Nu ati semnat un contract cu acest avocat in care sa se precizeze onorariul? nu e normal sa va ceara o alta suma pentru cererea reconventionala.
Ba da au semnat contract pentru contestia la executarept care au achitat 25oo ron apoi alt contract pentru reprezentare in procesul penalcare ne-a costat inca 2500 ron, dar cica asta ii alt proces in care ii vizata casa de aia se raporteaza la valoarea impozabila a acesteia pretul cica.Oare nu este exagerat?.Va multumesc'
Cererea reconventionala deriva din acelaşi raport juridic cu pretenţia reclamantului, nu e un alt proces. Paratul care are pretentii proprii in legatura cu cererea reclamantului poate formula cerere reconventionala in cadrul procesului respectiv. S-a solicitat disjungerea cererii reconventionale si judecarea ei pe cale separata ca sa fie un nou proces? daca nu intra in acelasi onorariu. Si chiar daca s-ar judeca separat tot nu e corect sa fie un onorariu la valoarea imobilului.
Avocatul isi poate stabili ce onorariu vrea raportat la obiectul litigiului.