anulare P-V contraventie
anulare P-V contraventie
Din experienta voastra, sint sanse de anulare a P-V contraventie invocind exceptia prescriptiei dreptului de executare a sanctiunii amenzii contraventionale pentru ca P-V a fost comunicat contravenientului peste termenul de o luna, termen prevazut de art. 14 alin.1 din OG2/2001 ?
Comunicarea a fost facuta prin posta,se poate dovedi cu stampila de expeditie depasirea termenului de comunicare.
Contravenientul a fost de fata la intocmirea P-V dar a refuzat sa semneze, lucru mentionat la obiectiuni.
Multumesc,
Comunicarea a fost facuta prin posta,se poate dovedi cu stampila de expeditie depasirea termenului de comunicare.
Contravenientul a fost de fata la intocmirea P-V dar a refuzat sa semneze, lucru mentionat la obiectiuni.
Multumesc,
Dispozitiile din OG 2/2001 privind obligativitatea comunicarii pvcsc in termen de o luna, sub sanctiunea amintita sunt imperative asa ca nu vad cum s-ar putea deroga de la ele cu sustinerio de genul " a luat cunostinta de cuprinsul lui la momentul intacmirii ca doar a refuzat sa-l semneze si chestia asta s-a trecut la obiectiuni"
Acu in ce priveste exceptia prescriptie dreptului de a executa sanctiunea am vazut o aparare a organului constatator in sensul in care invocarea unei astfel de exceptii ar fi prematura in masura in care nu s-a trecut la executarea silita (caci plangerea suspenda executarea)
Instanta a admis prematuritatea (J3 Bucuresti)
Acu in ce priveste exceptia prescriptie dreptului de a executa sanctiunea am vazut o aparare a organului constatator in sensul in care invocarea unei astfel de exceptii ar fi prematura in masura in care nu s-a trecut la executarea silita (caci plangerea suspenda executarea)
Instanta a admis prematuritatea (J3 Bucuresti)
As zice, ca in cazul amintit, nu se pune problema anularii pv in sine, ci doar prescrierea executarii sanctiunii. Procesul verbal ramane valabil, insa nu poate fi pus in aplicare datorita interventiei prescriptiei. Este asemenator unei hotarari ramase definitive si irevocabile, dar care nu mai poate fi pusa in aplicare, intrucat a intervenit prescriptia executarii pedepsei.
e putin nuantata situatia. pentru a putea vorbi de un drept de a cere executarea silita, trebuie sa fie indeplinita conditia comunicarii in termen. Or, in situatia data nefiind indeplinita aceasta conditie, nu se poate vorbi de prescrierea dreptului de a cere executarea silita intrucit acest drept nici macar nu era nascut.
e vorba de o prescriptie speciala ce apare ca o sanctiune asupra insusi p.v., si din motivul asta se apropie mai mult de regimul juridic al nulitatii.
n-o zic eu, o zic altii mai dastepti ca mine
organul constatator intr-adevar se apara de multe ori in modul aratat de attorney si din nefericire unele instante le dau dreptate. ba chiar am vazut cauze unde organul invoca faptul ca prevaleaza dispozitiile legii privind executarea creantelor bugetare in care se prevede un termen de 5 ani pentru prescriptia executarii sanctiunilor contraventionale. confuzie uriasa intre 2 institutii complet diferite.
e vorba de o prescriptie speciala ce apare ca o sanctiune asupra insusi p.v., si din motivul asta se apropie mai mult de regimul juridic al nulitatii.
n-o zic eu, o zic altii mai dastepti ca mine
organul constatator intr-adevar se apara de multe ori in modul aratat de attorney si din nefericire unele instante le dau dreptate. ba chiar am vazut cauze unde organul invoca faptul ca prevaleaza dispozitiile legii privind executarea creantelor bugetare in care se prevede un termen de 5 ani pentru prescriptia executarii sanctiunilor contraventionale. confuzie uriasa intre 2 institutii complet diferite.