Firma radiata si administrator atras ca raspundere
Firma radiata si administrator atras ca raspundere
Am avut o firma care a functionat 3 ani de zile. Am fost administrator si actionar cu 49%. Firma a incetat in fapt activitatea. Zilele trecute am aflat ca sunt chemat de ANNAF in proces deoarece asupra firmei a fost pronuntata o decizie de trecere in insolventa si apoi in faliment. Astea toate fara sa fi avut la cunostinta acest lucru. Citarea a fost facuta la o veche adresa unde aveam sediul social si nu si la adresa secundara unde aveam punct de lucru sau la domiciliul meu, adrese cunoscute de altfel si existente la registrul comertului. Termenul de recurs a trecut de mult, instanta a decis radierea firmei si eu am proces acum cu ANNAF pentru atragerea raspunderii administratorului. Am fost la prima infatisare si am cerut termen de aparare. Intrebare: firma radiata si proces cu ANNAF??? Nu era logic sa stea cu falimentul pe loc pina se judeca atragerea raspunderii. Poate eram vinovat si din averea mea se indestulau creditorii. Ce se intimpla acum cu patrimoniul acestei societati radiate ?
Re: Firma radiata si administrator atras ca raspundere
Asta scrie in incheiere : Solutie: În baza art 131 din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei dispune închiderea procedurii falimentului debitoarei SC xxxxxxxxx SA. Dispune radierea debitoarei din Registrul Comerţului. Dispune notificarea prezentei sentinţe următoarelor instituţii: ORC Bucureşti şi Direcţia Teritoriala a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti pentru efectuarea menţiunilor corespunzătoare. Dispune comunicarea sentinţei la ORC, pentru efectuarea menţiunilor de inchidere a procedurii şi de radiere, precum şi publicarea prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţa. Dispune plata onorariului in suma de 3.000 lei exclusiv TVA şi a cheltuielilor de procedura in suma de 87,35 lei pentru lichidatorul judiciar xxxxxxxxxxxxx IPURL din fondul prevazut de art. 4 al.4 din legea nr. 85/2006. Cu recurs in 7 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 19.10.2012.
Re: Firma radiata si administrator atras ca raspundere
La Ministerul de Finante scrie asa in dreptul firmei:
Stare societate:
DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) din data 07 March 2013
Stare societate:
DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) din data 07 March 2013