Credit de nevoi personale cu asigurare de viata

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Oana-91

Credit de nevoi personale cu asigurare de viata

Post by Oana-91 » 25 Mar 2013, 13:10

Buna ziua ,
Mama mea , pensionara , a contractat un credit de nevoi personale cu asigurare de viata in 2010. Valoarea creditului este de 2174 ron (inclusiv comision analiza dosar) , iar suma datorata este 5010 ron , in 60 rate a 83.5 ron , pe o perioada de 5 ani , adica are de returnat bancii cu 130 % mai mult !
Costurile creditului sunt urmatoarele : dobanda anuala fixa = 9 % , comision lunar de administrare = 1,7 % , cota lunara de asigurare = 0,84 % , DAE = 39,4 % .
As dori sa stiu daca aceste costuri sunt uzuale si daca se mai poate face ceva in caz contrar. Din ce am vazut pe net , comisionul si cota sunt cel putin duble fata de cele uzuale.
Contractul contine si o cerere de emitere card de credit , dar mama nu a primit niciun card , platile efectuandu-le la banca. Este posibil ca aceste costuri sa includa si eventualele speze aferente cardului ?
Asumandu-mi cu smerenie ignoranta , astept cu interes si recunostinta opinia dv. avizata.

IGeorgiana

Re: Credit de nevoi personale cu asigurare de viata

Post by IGeorgiana » 25 Mar 2013, 20:20

Parerea mea este ca cea mai buna solutie este refinantarea acestui credit pagubos, cu un dae atat de mare (cei de la OTP si Banca Romaneasca au o oferta la credite de refinantare). Costurile cardului de credit sunt separate de cele ale creditului, deci aceste costuri sunt aferente doar creditului, dar sunt aberant de mari

Post Reply