preaviz

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
parisienne

preaviz

Post by parisienne » 25 Apr 2005, 20:56

daca imi dau demisia, in perioada preavizului pot sa lipsesc de la serviciu 4 ore pe zi pentru a-mi cauta alt loc de munca, sau asta este valabil doar in cazul preavizului la cocnediere?
Multumesc

liviu70

Post by liviu70 » 25 Apr 2005, 21:21

contractul colectiv in vigoare ce prevede!

parisienne

Post by parisienne » 25 Apr 2005, 22:06

nu scrie nimic despre asta in CIM

sendre

Post by sendre » 26 Apr 2005, 08:58

Din coroborarea prevederilor art. 74 C.C.M valabil pe anii 2005 -2006 rezulta ca doar in cazul preavizului acordat de angajator salariatii au dreptul sa absenteze 4 ore de la programul unitatii.
Singurul argument pentru ca si in cazul demisiei sa beneficiezi de acelasi tratament ar fi sa invoci faptul ca prevederile art. 74 alin. 3 nu disting intre preavizul in caz de concediere acordat de angajator si cel acordat de salariat in cazul demisiei, or unde legea nu distinge nici noi nu ar trebiu sa o facem.
Asta in cazul in care firma unde lucrezi nu are consilier juridic, sau patronul nu se inspira din forumurile Avocatura.com

parisienne

Post by parisienne » 26 Apr 2005, 10:41

Am inteles ... Din pacate societatea are un consilier juridic si nu cred ca va tine faza :(
Dar pot sa imi iau zile din concediu in aceasta prioada? Numai cateva. Sau poate o zi, doua de concediu medical...

Multumesc pt lamuriri.

elis

Post by elis » 26 Apr 2005, 19:35

Daca angajatorul cere, trebuie prestata munca in aceasta perioda pentru ca tocmai asta este scopul preavizului, sa nu se intrerupa activitatea si angajatorul sa poata gasi o alta persoana care sa presteze aceeasi activitate.
Angajatorul poate accepta si incetarea imediata a raporturilor de munca.

Post Reply