Incetare contract de inchiriere
Incetare contract de inchiriere
este vorba despre un imobil proprietatea unei p.j., ipotecat in favoarea bancii.
imobilul este inchiriat pe o durata de 4 ani, de asemnenea unei p.j;
in situatia in care, proprietarul nu-si mai plateste ratele catre banca, ce se intampla cu chiriasul? (precizez ca este vorba despre un spatiu comercial)
imobilul este inchiriat pe o durata de 4 ani, de asemnenea unei p.j;
in situatia in care, proprietarul nu-si mai plateste ratele catre banca, ce se intampla cu chiriasul? (precizez ca este vorba despre un spatiu comercial)
In caz de neplata, creditorul ipotecar poate trece la executare si daca imobilul va fi vandut, cred ca se aplica perevederile art.1441 Cod civil (Daca locatorul vinde lucrul inchiriat sau arendat, cumparatorul este dator sa respecte locatiunea facuta inainte de vanzare, intrucat a fost facuta prin un act autentic sau prin un act privat, dar cu data certa, afara numai cand desfiintarea ei din cauza vanzarii s-ar fi prevazut in insusi contractul de locatiune.)
1. Contractul de inchiriere nu a fost inregistrat in cartea funciara
Banca este datoare sa respecte contractul de inchiriere timp de trei ani de la data instituirii ipotecii sau pana la termenul prevazut in contract, daca acesta este anterior termenului de 3 ani.
2. Contractul a fost inregistrat in cartea funciara, fiind incheiat pe o perioada mai mare de trei ani
In acest caz, contractul produce efecte pana la implinirea termenului de 4 ani.
Banca este datoare sa respecte contractul de inchiriere timp de trei ani de la data instituirii ipotecii sau pana la termenul prevazut in contract, daca acesta este anterior termenului de 3 ani.
2. Contractul a fost inregistrat in cartea funciara, fiind incheiat pe o perioada mai mare de trei ani
In acest caz, contractul produce efecte pana la implinirea termenului de 4 ani.
problema care se pune este cand s-a incheiat contractul de inchiriere si cand s-a inscris ipoteca . daca ipoteca s-a inscris dupa inchirierea mai mare de trei ani inscrisa in carte banca si=a asumat riscul . banca poate sa nu gaseasca nici un cumparator si sa-l dea pe nimic dar cei implicati vor plati
eu sunt in partea cealalta; :)
adica sunt proprietarul;
banca de la care voi lua creditul garantat astfel, imi cere sa reduc preavizul de denuntare a contractului de inchiriere de la 6 luni la o luna pe motiv ca daca nu mai platesc si ia imobilul se impiedica de chiriasi;
eu nu obtin aceasta modificare a contractului de la chiriasi, dar vreau sa iau si creditul;
incerc sa conving banca de faptul ca nu are nevoie de aceasta modificare; :(
adica sunt proprietarul;
banca de la care voi lua creditul garantat astfel, imi cere sa reduc preavizul de denuntare a contractului de inchiriere de la 6 luni la o luna pe motiv ca daca nu mai platesc si ia imobilul se impiedica de chiriasi;
eu nu obtin aceasta modificare a contractului de la chiriasi, dar vreau sa iau si creditul;
incerc sa conving banca de faptul ca nu are nevoie de aceasta modificare; :(