executare silita daca exista reorganizare?
executare silita daca exista reorganizare?
Va solicit si eu atentia cu o intrebare si v-as multumi pentru raspunsuri cat mai rapide.Deci:societatea A este de acord sa garanteze un credit al societatii B cu un bun mobil din patrimoniul sau, insa, intre timp, societatea A intra in reorganizare judiciara pe L64/95, iar societatea B,avand restante la plata ratelor creditului contractat,este chemata in judecata in baza Ordonantei 5/2001.Ce se intampla in acest caz?Se poate executa un bun aflat in patrimoniul unei societati aflate in reorganizare?Va multumesc.
Daca asupra bunului mobil ce apartine SC A s-a constituit un gaj inregistrat la Arhiva electronica, executarea gajului se poate face conf. Titlului VI din L 99/1999. Se va pute solicita judecatorului sindic, in conditiile art.43 din l 64/1995 republicata ridicarea suspendarii( actiunilor judiciare/extrajud )si "[i]valorificarea imediata, in cadrul procedurii, a bunului asupra caruia poarta garantia[/i]"
In primul rand multumesc pentru raspuns,mi-au fost de folos sugestiile... Intradevar garantia este inscrisa la Arhiva Electronica iar lucrurile par clare.Totusi,Adunarea creditorilor a firmei aflata in reorganizare judiciara nu cunoaste aceasta situatie,ca firma a garantat cu un bun din patrimoniul sau pentru un credit al unei alte firme...ma intreb daca nu ar fi nici o posibilitate ca creditorii sa se opuna si eventual sa se ceara anularea acestui act efectuat cu putin inaintea deschiderii procedurii pe L64/95...
E dreptul lor sa se opuna.... conteaza sa le si admita. Conform art. 86 din Legea 99/1999 (Regimul Juridic al Garantiilor Reale Mobiliare), actiunile intreprinse de catre creditor in vederea executarii garantiilor reale mobiliare nu se suspenda ca urmare a declansarii. Astfel, daca s-au facut formalitatile de publicitate (inscrierea in arhiva) creditorul poate solicita judecatorului-sindic luarea in posesie, iar judecatorul-sindic va dispune ca administratorul/lichidatorul sa predea bunul afectat. De mentionat ca dupa valorifcarea bunului, creditorul este obligat sa transfere eventualul surplus in contul averii debitorului, prin intermediul adm./lichid.
As avea si eu o intrebare legata de acest subiect.Astfel daca un debitor aflat in reorganizare poate fi evacuat pe baza unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila din imobilul proprietatea creditorului, atat timp cat el chiria nu si-o mai platea de mai bine de 10 luni.Executorul judecatoresc a procedat la o astfel de executare, iar lichidatorul ameninta cu judecata pe creditor si executor, pe motiv ca nu ar fi trebuit sa o faca.Care ar fi baza legala?Va multumesc.
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 26 guests