codul muncii
codul muncii
buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu codul muncii.lucrez la firma in domeniul constructiilor de aproximativ 8 luni,legal.de aproximativ 3 ,lni nu mai au de munca si mau dus de pe o zi pe alta ca maine incepem peste o saptamana,pana acum o luna cand nu mai a raspuns la telefon.tin sa mentionez ca masina de la firma este la mine,si imi datoreaza 3 salarii,eu in aceste 8 luni nu am semnat nicun fluturasa de salarii.pot face ceva pe cale legala sa imi recuperez banii?specific ca nu am semnat nici o demisie sau preaviz.pe contract este trecut decat salariu minim nu cel real si contractul este pe perioada nedeterminata.multumesc
Re: codul muncii
Ar fi varianta unei sesizari la ITM unde sa se constate ca nu s-au platit drepturile salariale si probabil nici impozitele/taxele. Apoi o actiune la Tribunal unde sa solicitati plata ultimelor 3 salarii. Cat despre retinerea masinii la dvs., v-as sfatui sa i-o inmanati patronului daca v-o cere, altfel riscati un dosar penal pentru abuz de incredere.
nu asta ma uimeste ca nu a mai sunat sa o mai ceara sau ceva nu ca nu vreau sa o innapoiez.procedura in asta consta ?prima data trebuie sesizat itm dupa in instanta?
eu cred ca e mai bine sa va indreptati mai intai catre ITM, care poate va va solutiona problema si il va determina pe angajator sa va plateasca salariile, ca sa nu mai fie nevoie sa mergeti in instantaVizitator wrote:nu asta ma uimeste ca nu a mai sunat sa o mai ceara sau ceva nu ca nu vreau sa o innapoiez.procedura in asta consta ?prima data trebuie sesizat itm dupa in instanta?