codul muncii

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
razvan006

codul muncii

Post by razvan006 » 13 Mar 2013, 14:42

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu codul muncii.lucrez la firma in domeniul constructiilor de aproximativ 8 luni,legal.de aproximativ 3 ,lni nu mai au de munca si mau dus de pe o zi pe alta ca maine incepem peste o saptamana,pana acum o luna cand nu mai a raspuns la telefon.tin sa mentionez ca masina de la firma este la mine,si imi datoreaza 3 salarii,eu in aceste 8 luni nu am semnat nicun fluturasa de salarii.pot face ceva pe cale legala sa imi recuperez banii?specific ca nu am semnat nici o demisie sau preaviz.pe contract este trecut decat salariu minim nu cel real si contractul este pe perioada nedeterminata.multumesc

Leon Carmen

Re: codul muncii

Post by Leon Carmen » 13 Mar 2013, 16:30

Ar fi varianta unei sesizari la ITM unde sa se constate ca nu s-au platit drepturile salariale si probabil nici impozitele/taxele. Apoi o actiune la Tribunal unde sa solicitati plata ultimelor 3 salarii. Cat despre retinerea masinii la dvs., v-as sfatui sa i-o inmanati patronului daca v-o cere, altfel riscati un dosar penal pentru abuz de incredere.

Guest

Post by Guest » 13 Mar 2013, 18:49

nu asta ma uimeste ca nu a mai sunat sa o mai ceara sau ceva nu ca nu vreau sa o innapoiez.procedura in asta consta ?prima data trebuie sesizat itm dupa in instanta?

IGeorgiana

Post by IGeorgiana » 24 Mar 2013, 11:48

Vizitator wrote:nu asta ma uimeste ca nu a mai sunat sa o mai ceara sau ceva nu ca nu vreau sa o innapoiez.procedura in asta consta ?prima data trebuie sesizat itm dupa in instanta?
eu cred ca e mai bine sa va indreptati mai intai catre ITM, care poate va va solutiona problema si il va determina pe angajator sa va plateasca salariile, ca sa nu mai fie nevoie sa mergeti in instanta

Post Reply