Cum taxez in apel pentru o experiza imobiliara?

Post Reply
stancescumariana

Cum taxez in apel pentru o experiza imobiliara?

Post by stancescumariana » 11 Mar 2013, 09:39

Va rog poate stie cineva sa-mi raspunda. Incerc sa fiu cat mai explicita.
-partaj coachizit intre 2 fosti soti, terminat la fond printr-o sentinta
-mi-a fost atribuit imobilul mie urmand a plati sulta in valoare de x lei, fostului sot
- aceasta sulta in valoare de x lei a fost 50% din valoarea imobilului
- am facut apel in care am contestat procentul de 50 % acordat fostului sot (eu am cerut cota majoritara)
-in apel am contesta si valoarea prea mare stabilita in raportul de expertiza al imobilului solicitand o noua expertiza imobiliara
- Stiu ca pe valoarea prea mare a sultei, pt ca am contestat-o, platesc taxa de timbru la jumatate de la fond.
- Ce nu stiu si vreau sa-mi spuneti este:
- PENTRU CA CONTEST VALOAREA PREA MARE A IMOBILULUI CERAND O NOUA EXPERTIZA, TAXEZ( 3%:2) DIN VALOAREA IMOBILULUI??? Sau platesc doar expertiza daca mi-o admite?

Va multumesc frumos

Leon Carmen

Re: Cum taxez in apel pentru o experiza imobiliara?

Post by Leon Carmen » 12 Mar 2013, 18:03

Se va plati 50 % din taxa de timbru care s-a platit la fond. Valoarea prea mare stabilita prin expertiza se contesta pe fond, solicitand efectuarea unei noi expertize sau facand obiectiuni la raportul de expertiza. Expertiza o platiti separat daca v-o admite instanta in apel ...

stancescumariana

Re: Cum taxez in apel pentru o experiza imobiliara?

Post by stancescumariana » 13 Mar 2013, 08:39

Va multumesc frumos pt raspuns, stimata d-na avocat Carmen Leon. Sper sa-mi admita expertiza. Am facut obiectiuni la fond. Nu s-a schimbat cu nimic raportul de expertiz in urma acestor obiectiuni.

Cu stima

Post Reply