Indemnizatia de crestere a copilului - 10 luni in loc de 12

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Flory75

Indemnizatia de crestere a copilului - 10 luni in loc de 12

Post by Flory75 » 06 Mar 2013, 22:46

Buna seara, as dori sa adresez o intrebare dlui avocat legata de indemnizatia de crestere a copilului.Am nascut pe 28 .05 2012 si am optat pentru varianta un an de zile cu plata si un an de zile fara plata.Incepand cu 28.05 si pana in 22.07 am fost in concediu posta natal,iar cu data de 23.07.2012 mi s-a suspendat contractul de munca pentru doi ani, dupa aceasta data am si inceput sa incasez indemnizatia de crestere a copilului.Intrebarea mea este , daca in lege scrie ca mamele sunt obligate sa revina la munca pana la implinirea varstei de un an a copilului, ce se intampla cu indemnizatia care trebuia sa o primesc 12 luni ?In mod normal daca as reveni la serviciu pana in 28.05.2013 ar trebui sa intru in drepturile salariale ,dat fiind ca vreau cel de al-doilea an sa raman in concediu fara plata , ce se va intampla cu indemnizatia mea care a inceput sa se calculeze o data cu suspendarea contractului de munca si se va opri pe 28.05.2013 can va implini copilul un an .
Este o diferenta de aproape 2 luni intre data nasterii copilului,respectiv 28.05.2012 si data suspendarii contractului , respectiv 23.07.2012
Atunci inseamna ca statul ne-a pacalit si ne plateste 10 luni in loc de 12 luni.
Va multumesc anticipat.
Cu deosebita consideratie,
Iacob Florina

Guest

Re: indemnizatia de crestere a copilului

Post by Guest » 07 Mar 2013, 17:59

Da, se plateste doar 10 luni. Sotia mea a luat 22 de luni, pe vremea cand concediul avea 2 ani.

Dar asta nu poate fi numita pacaleala, ci castig, pentru ca leafa primita in concediul prenatal si postnatal era mai mare chiar si decat salariul net, in timp ce concediul de crestere a copilului era 75% sau 85% din salariul net, la vreamea aceea. Banuiesc ca nici acum nu difera prea mult procentele.

Post Reply