Cum pot intra in posesia unui imobil cat mai repede

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Guest

Cum pot intra in posesia unui imobil cat mai repede

Post by Guest » 06 Mar 2013, 08:13

__Prin sentinta civila 4.. a Tribunalului B...,SC ... SA B, a fost obligata sa restituie in natura un imobil(teren)in suprafata de 444... m.p. ,iar AVAS Bucuresti sa plateasca catre parata reprezentata de lichidator,contravaloarea contabila a terenului actualizata cu indicele de inflatie de la momentul platii despagubirii.In urma unei cereri adresate Tribunalului B...,lichidatorul judiciar ... SPRL a primit la data de ....08.2012,titlu executoriu pentru recuperarea contravalorii terenului care trebuie restituit.
Desi hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila din data de 10.02.2012(decizia 7...a ICCJ Bucuresti),lichidatorul intarzie in mod nejustificat punarea in aplicare a hotararii cu toate ca a fost notificat in acest sens de mai multe ori.Deasemenea nu a incheiat proces-verbal in prezenta noastra privind starea imobiluli,asa cum prevede dispozitiile art.41 din legea 10/2001.
Lichiatorul are cunostinta despre hotararile date in dosarul respectiv fiindu-i trimise
odata cu notificarile pe care i le-am adresat,reprezentand parata in procesul de retrocedare in faza apelului si recursului.
Datorita faptului ca nu sunt luate masuri corespunzatoare de conservare a terenului,pe acesta sunt depozitate tone de gunoi menajer,ceace duce intubitabil la degradarea acestuia.
Terenul care trebuie restituit face parte comuna dintr-un lot cu o suprafata mult mai mare,a fost scos de lichidator la vanzare prin licitatie publica de mai multe ori .Ultima incercare de vanzare prin licitatie a lotului respectiv in care este inclus si terenul in cauza despre care am cunostinta a fost la data de...dec.2012

Ce se poate face in aceasta situatie ptr.a intra in posesia imobilului,avand in vedere ca executorul judecatoresc refuza executarea silita pe motiv ca S.C...SA B...se afla in lichidare judiciara???
-are vreun rol judecatorul sindic,ma pot adresa acestuia sa oblige pe lichidator ptr.resp.hot .judecatoresti?
-se poate intabula terenul in baza hot.judecatoresti ramase definitive si irevocabile si a expertizei judiciare top ,intocmite in cauza,fara a avea actul de punare in posesie eliberat de societatea lichidatoare?
-se pot face acte notariale ptr.a trece imobilul in proprietatea mea numai in baza hot .judecatoresti,avand in vedere ca firma lichidatoare refuza sa elibereze actul de punare in posesie,iar executorul judecatoresc motiveaza ca nu poate executa silit intrucat se afla in lichidare judiciara?
-se pot introduce plangeri impotriva lichidatorului judiciar(inclusiv penale)unde la ce institutii , ptr.ce motive si in baza caror acte normative?
-la instanta civila ce actiuni pot introduce,avan in vedere ca este vorba de un imobil aflat sub incidenta unei legi speciale(Legea 10/2001)?
-ce alte solutii am la indemana ptr.a imtra in posesia imobilului,fara costuri mari....???

Post Reply