Am cumparat o masina cu motor schimbat

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
Guest

Am cumparat o masina cu motor schimbat

Post by Guest » 05 Mar 2013, 12:29

buna ziua. in data de 9.02.2013 am achizitionat o masina skoda de la o persoana fizica ,autoturism adus din afara tarii. din actele masinii autorurismul trebuia sa posede un motor tip BBZ insa la constatarea specializata RAR pentru inmatriculare s-a constatat faptul ca pe masina este un alt tip de motor AUB. vanzatorul ,desi am solicitat, nu a putut sa-mi ofere niciun document din care sa rezulte ca schimbarea motorului a fost facuta intr-un service autorizat sau ca a fost facut in tara de provienienta si nu in Romania. desi s-a facut o inspectie si la reprezentanta skoda (bacau) inainte de cumparare acestia nu s-au pronuntat asupra titpului de motor . in acest moment nu am nicio certitudine ca motorul inlocuit nu are mult mai multi km decat motorul original pe care masina ar fi trebuit sa-l detina. mai mult din informatiile primite de la reprezentanta din romania a skoda (bucuresti) mi s-a spus ca motoarele tip AUB au un an de fabricatie mai vechi decat cele de tip BBZ. desi masina poseda o carte service datele din ea nu apar si in istoricul de la reprezentanta skoda,la reprezentanta aparand alte date la care au fost efectuate revizii ale masinii.va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in acest caz.

(contractul de vanzare este unul tip pentru vanzarea masinilor. in contract este mentionata masina si nu date tehnice ale ei.

actele prezentate in original la vanzare (carte service , timbrul lipit pe caroserie ,cartea de identitate -factura si certificatul de inmatriculare din germania ) prezentau tipul de motorizare de pe acel tip de masina ca fiind BBZ .

din informatiile primite chiar de la fabrica Skoda din Cehia acestia mi-au confirmat faptul ca masina trebuia sa detina un motor de tip BBZ.

seria motorului nu este vizibila cu "ochiul liber" .

dupa incheierea contractului si prezentarea la RAR cei de acolo mi-au comunicat faptul ca pe masina nu se mai afla motorul din actele originale nemtesti ci un alt motor tip AUB care are o data de fabricatie mai veche decat data fabricatiei masinii.

- desi am facut si o verificare tehnica a masinii la reprezentanta Skoda acestia ulterior au aratat ca ei nu se pronunta asupra identificarii motorului ci doar daca acesta este functional sau nu.

vanzatorul ,desi am solicitat acest lucru , nu mi-a putut prezenta niciun document legal care sa ateste schimbarea motorului in germania. este imposibil sa inlocuiesti un motor fara sa informezi institutiile legale. si in romania acest lucru este obligatoriu.)

Post Reply